Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 25. 5. 2023.

| Društvo

Petočlana porodica Stojanović iz okoline Vlasotinca dobila novi dom

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
IMG_9425-2
Stojanovići umesto trošne kuće dobili potpuno opremljeni dom; foto: Opština Vlasotince

Umesto trošne kuće u selu Ravni Del u kojoj su živeli, petočlana porodica Stojanović je uz pomoć Fondacije ”Humana srca” i Opštine Vlasotince dobila novi, potpuno opremljeni dom u selu Kruševica.

Predsednik Opštine Vlasotince Bratislav Petrović istakao je da niko nije imao dilemu kada su dobili mogućnost da izberu porodicu koja će dobiti novu kuću jer je porodica Stojanović živela u vrlo lošim uslovima, sa nemogućnošću da se njihov stari dom renovira. IMG_9405-2 Useljene uveličali Lazarevi drugari iz škole; foto: Opština Vlasotince

Opština Vlasotince, Centar za socijalni rad, organizacije i pojedinci u našoj opštini godinama pomažu porodici Stojanović na razne načine, ali je postalo jasno da je za njih najvažnija pomoć ona koja se tiče bezbednog krova nad glavom. Pošto njihovdom nije bilo moguće rekonstruisati jer je sklon padu, u saradnji sa fondacijom krenuli smo u akciju pronalaženja nove kuće na selu - rekao je Petrović.

Dodaju i da je ova porodica odlučila da nastavi da živi u seoskoj sredini, da su, od troje dece, dvoje srednjoškolci, jedan je osnovac, a otac radi sezonske poslove i odsutan je po nekoliko meseci od kuće, kako bi obezbedio egistenciju i školovanje dece. IMG_9400-2 Nova oprema; foto: Opština Vlasotince

Ponosni smo što je porodica želela da ostane na selu. Upoznali smo velike ljude u opštini, građevinsku firmu koja je sprovodila radove i u rekordnom roku smo sve odradili. Imali smo donatorsko veče u Beogradu 4.aprila, prikupljali smo novac za ovu i još dve porodice. Važno je da se udružujemo jer samo tako možemo da napravimo ovako veliki uspeh u rekordnom roku. Ovo, inače, nije kraj naše saradnje – rekla je Danijela Vasilijević, osnivač Fondacije.

Useljenje su uveličali i drugovi iz škole najmlađeg Lazara koji su zajedno sa direktorom škole organizovali slavlje i doneli tortu.

Podsetimo, da će Stojanovići dobiti novi dom najavljeno je početkom marta, kada je potpisan ugovor između Opštine i Fondacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: