Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 8. 10. 2021.

| Društvo

Petogodišnjakinja sama izašla iz vrtića, nadležne alarmirala radnica dragstora u Kuršumliji

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
vrtić Sunce
PU "Sunce" u Kuršumliji iz koje je išetala petogodišnja devojčica; Foto: Lj. M.

Petogodišnja devojčica išetala je neopaženo iz Predškolske ustanove “Sunce” i udaljila se oko jedan kilometar, a veća nezgoda je izbegnuta nakon što se zaustavila kod jedne prodavnice u kojoj je od radnice zatražila pomoć i pitala kako da stigne do kuće. Incident se dogodio pre nekoliko dana, a ispostavilo se da je majka devojčice zaposlena u toj ustanovi.

Marija Đorđević, direktorka Predškolske ustanove "Sunce", nakon što se javila na telefonski poziv i potvrdila informaciju da se desio incident sa devojčicom, prekinula je vezu i više se nije javljala na telefon.

Inače, kako saznajemo od prodavačice u naselju Markoviće, koje je oko kilometar udaljeno od PU "Sunce", devojčica je bila prisebna, nije se uplašila i samo je rekla da hoće da ide kući.

Rekla mi je i imena roditelja, a kako nisam znala ko su, pozvala sam koleginicu iz druge prodavnice jer sam mislila da je iz naselja i da ona možda zna ko su joj roditelji. Kako niko nije znao čije je dete, pozvali smo vrtić i oni su ubrzo došli po devojčicu – priča prodavačica.

Kaže da je najvažnije da se sve dobro završilo i da se devojčica nije uplašila, a da je rekla da je pošla kući, te da su vrata vrtića bila otvorena.

Iako direktorka vrtića nije želela da nešto više kaže o tom slučaju, kako prenose pojedini mediji, protiv odgovorne vaspitačice pokrenut je disciplinski postupak.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirjana

    18:57 // 9. 10. 2021.

    Vaspitači u Srbiji imaju odlične plate, rade šest sati dnevno, imaju dva obroka, plaćen prevoz, jubilarne nagrade.O ovakvim uslovima mi možemo samo da sanjamo i godinama čitam kako branite njihove greške i propuste.Ovu treba kazniti najtežom kaznom jer za ovo nema opravdanja.Šta da se detetu nešto desilo? Da li bi ih i tada branili?

  • stefi

    13:24 // 9. 10. 2021.

    Samo tuzba Srbina spasava.

  • Mbb

    22:29 // 8. 10. 2021.

    Naravno, kad jedna vaspitačica ima 30 dece da čuva, a normativ je 11, a i to je mnogo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: