Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 25. 1. 2021.

| Društvo

Petogodišnjakinji iz Bele Palanke potrebna novčana pomoć za lečenje kako bi napravila prve korake

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Una Živković
Za Unu pošaljite 936 na 3030; foto: Budi human

Petogodišnja Una Živković iz Bele Palanke ima cerebralnu paralizu i strabizam, a preko Fondacije "Budi human" građani mogu da pomognu da stane na noge i napravi prve korake, porukom 936 na 3030. Novac je neophodan za svakodnevne terapije u Srbiji i inostranstvu, kao i operacije, putne troškove i smeštaj u bolnici.

Una je prevremeno rođena 2016. godine, u 31. nedelji trudnoće, a u Fondaciji navode da je po rođenju prevezena u Institut za neonatologiju gde je lečena dva meseca i gde su joj uspostavljene dijagnoze - cerebralna paraliza i strabizam. Nosi naočare i naizmenično menja flastere na očima.

Una je vesele prirode, dobra je i razumna. Govori i sklapa rečenice, ali ne može samostalno da hoda i stoji. Nema koordinaciju nogu, hoda na prstima, puzi sa zatvorenim šakama, ali kada nešto drži u rukama, ona ih otvara. Povećan joj je tonus na sva četiri ekstremiteta i nema ravnotežu, osim kada sedi - navode iz Budi human.

Pozivaju ljude da joj pomognu da stane na noge i napravi prve korake, ali i da kao njeni vršnjaci, umesto u bolnici, detinjstvo provodi igrajući se sa drugom decom.

Za to su joj potrebne svakodnevne fizikalne terapije u zemlji i inostranstvu. Potrebna su joj sredstva za operacije, specijalističke preglede, ortopedska pomagala, banjsko lečenje kao i za putne troškove i smeštaj. Do sada je porodica samostalno sve finansirala - ističu.

Uni možete pomoći slanjem SMS poruke 936 na 3030, ali i uplatama na dinarski i devizni račun, koji su dostupni na sajtu Fondacije "Budi human".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: