Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 2. 2. 2017.

| Društvo

Petoro kandidata za direktora Doma učenika srednjih škola

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
engleski dom
Uskoro odluka o direktoru Doma srednjoškolaca; foto: P. B.

Niški Dom učenika srednjih škola uskoro bi trebalo da dobije novog direktora, a kako kaže predsednica Upravnog odbora Vanja Stojković, odlučivaće se između petoro kandidata koji su na konkurs poslali potpune prijave. Među njima i aktuelni v.d. direktor Mihajlo Marković.

Pristigle prijave otvorene su 25. januara, a kako kaže Stojkovićeva, od njih šest, pet je prihvaćeno.

Konkursna komisija je Upravnom odboru predstavila kandidate, a kako kaže predsednica, u narednim danima će i Upravni odbor doneti odluku koga će Ministarstvu prosvete predložiti za novog direktora Doma.

26. januara smo mi obavili razgovore sa svim kandidatima. Saslušali smo i predloge konkursne komisije i sada je sve ostalo u proceduri - kaže Stojkovićeva.

Dodaje da će odluku doneti vrlo brzo, najverovatnije u narednih nekoliko dana i ona će, kako kaže, o tome obavestiti javnost.

Nakon toga se taj predlog Upravnog odbora šalje u Ministarstvo prosvete, a oni imaju 3 meseca da odluče da li predloženog kandidata prihvataju kao novog direktora Doma učenika srednjih škola ili ne.

Podsetimo, i Upravni odbor ove ustanove je nedavno imenovan, a stari Odbor je Vlada Srbije smenila nakon što je većina članova podnela ostavke.


Ko su kandidati?

Pored aktuelnog v.d. direktora Mihajla Markovića, prijave za direktorsko mesto u Domu, kako kaže Stojkovićeva, poslali su i Daniela Nikolić, Tomislav Jovanović, Radosav Radenković i Dragan Topisirović.

Aktuelni direktor je na ovu funkciju imenovan iz redova zaposlenih dok je u Domu radio na određeno vreme. Član je Pokreta socijalista, a iz Ministartsva prosvete nikada nisu odgovorili na pitanje na osnovu kojih kriterijuma je Mihajlović imenovan na mesto v.d. direktora, s obzirom na to da je bio zaposlen na određeno i sa vrlo malo radnog iskustva.

Radenkovića je bivša direktorka Sandra Popović, koja je smenjena nakon samoubistva vaspitačice Tatjane Lužanin, imenovala za direktora Doma koji se nalazi kod Gimnazije “Svetozar Marković”, na mesto sa kojeg je 2006. godine bio razrešen pre isteka mandata.

Dragan Topisirović se ranije pominjao kao kandidat za direktora Dečijeg odmarališta “Divljana”, ali je Skupština Grada na to mesto, na predlog Srpske napredne stranke, ipak imenovala Nebojšu Stojanovića. Kasnije su nezadovoljni radnici u svom pismu naveli da bi Topisirović bio bolji izbor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: