Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 3. 9. 2014.

| Društvo

Petronijević: Analize rađene prošle jeseni

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Saša Petronijević - gost "15 minuta"

Iako se u Medoševcu trenutno vrše snimanja broja putnika, v.d. direktora niške Direkcije za javni prevoz Saša Petronijević kaže da su analize o broju putnika i rentabilnosti linija izvršene još prošle jeseni.

Gostujući u emisiji “15 minuta” Petronijević je naglasio da su te analize pokazale da je linija Mokranjčeva - Medoševac nerentabilna i da je morala biti ukinuta, a slični rezultati su bili i za “kružnu” liniju.

Kada su krenuli novoizabrani prevoznici, pokazalo se da je analiza bila dobra, osim u jutarnjem špicu u Medoševcu, gde je bilo previše putnika.

- Analiza sa Saobraćajnim fakultetom je urađena i pre nego što sam ja postao direktor. Merenje je vršeno u septembru i oktobru. Sada smo imali protest u Medoševcu, ali opet radimo merenje i rešićemo i to do kraja nedelje, već se radi red vožnje - rekao je Petronijević.

On je naglasio da će redovnost i tačnost biti glavne odlike novih autobuskih prevoznika u Nišu, a što se tiče Grada najznačajnija je ušteda.

- Ugovorom su predviđene kazne za prevoznike ukoliko ne poštuju ugovorne obaveze u pogledu reda vožnje ili prljavog vozila. Te kazne se kreću od 50.000 do 100.000 dinara. U ovom modelu ugovora se plaća samo pređena kilometraža, što do sada nije bio slučaj, a očekivana ušteda je oko 10 miliona dinara - kaže Petronijević.

Najveća ušteda, od čak 133 miliona dinara, ostvarena je odlukom da konduktere plaćaju prevoznici, a ne Grad.

A zašto nema konduktera u prigradskim autobusima, koliko su česti napadi na kontrolore i da li će autobusi koji imaju klimu nju i koristiti pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Joca

    13:30 // 5. 9. 2014.

    Poštovani sugraani ne budimo i mi guske u magli ajmo na jednu šetnju do direkcije u centru grada i do gradonačelnika nedajmo im da nas jednostavno gaze i omalovažavaju pokažimo im da smo Nišlije dosto

  • Čiča

    19:49 // 4. 9. 2014.

    Uopšte nije tačno da su rađena bilo kakva istraživanja i brojanja putnika na linijama još od 2007-e godine. Ovaj vd direktor dobro zna šta je tačno, ali nažalost priča šta su mu šapnuli.

  • shaft

    15:29 // 4. 9. 2014.

    inace,ove analize se izucavaju na cuvenom vecernjem fakultetu strukovnih studija.

    • Paja

      21:22 // 4. 9. 2014.

      Kad specijalac zamenik nije mogao druge da upise,nego privatne studije,tamo ne mora na predavanja!Ne zna on sta su te analize,taj cas nije pohadjao!Zasto ne ide u privatnu firmu nego na racun naroda

    • Joca

      14:52 // 5. 9. 2014.

      Ovo je nešto ne viđeno za civilizacisko dobaq u kojem živimo.Da likovi sa nekakvim sumnjivim zvanjima i diplomama (kupljenim) raspolažu vitalnim resursima za jedan grad i demonstriraju glupost i bahat

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: