Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 2. 11. 2016.

| Društvo

Pijaca na Delijskom visu deponija ili sklonište za beskućnike?

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Pijaca
Umesto robe, na tezgi prazne flaše i garderoba; Foto: JV

Umesto da služe prodavcima voća, povrća i druge robe, tezge i nadstrešnica nad novom pijacom na Delijskom visu, sudeći po stvarima koje se tamo nalaze, služi kao otpad, magacin ili možda čak i sklonište.

Na pijaci se, ispred jedne od 12 tezgi, nalazi krevet, jastuci, ćebad, jorgan, flaše, delovi polica, kutije... Stanovnici ovog dela grada kažu da su ove stvari već više od 2 nedelje u pijaci. krevet Nepoznato da li neko spava na starom krevetu; Foto: JV

Na pijaci je samo u početku bilo prodavaca, ali ubrzo je ostala prazna. Neko je počeo da odvaljuje deo lima sa jedne tezge i pre nego što su stvari donesene tu – kaže jedan od stanovnika Delijskog visa.

Direktor "Tržnice" Radovan Milojević kazao je da ova pijaca ne radi jer nije bilo prometa, kao i da nema stalnog čuvara.  Pijaca Na pijaci uopšte nema prodavaca; Foto: JV

Radila je u dva navrata, ali više ne radi jer prodavci nisu imali pazare. Ona treba da se obogati još nekim sadržajima. Čuvaju je zaposleni na pijaci "Ćele kula", koji je obilaze, nema potrebe da budu non-stop tamo - kazao je Milojević. 

Ipak, direktor "Tržnice" nije potvrdio da je upoznat u kakvom je stanju pijaca, ali je dodao da će poslati ekipu da utvrdi kakva je situacija. 

Krajem maja, kada su Južne vesti izveštavale o ovoj pijaci, ona je već bila prazna, a kako je tada rekao direktor Milojević, prodavaca nema jer “na pijaci duva vetar” i ona je, prema njegovim rečima, trebalo da bude zatvorena pločama od leksana.

Podsetimo da je pijaca “Delijski vis” svečano otvorena pred izbore, uz presecanje vrpce i balone, a otvoranju je prisustvovao i tadašnji predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić. U prvo vreme, prodavci su mogli besplatno da koriste tezge.

Međutim, pijaca je, prema rečima stanovnika ovog naselja, bila prazna i tokom leta, kada vetar ne predstavlja problem pijačnim prodavcima.

Za opremanje ove pijace utrošeno je 2 miliona dinara, a u isto vreme počelo je opremanje mini-pijaca u Brzom Brodu, Novom Selu i u Panteleju. Prema rečima direktora, na ostalim pijacama prodavci zakupljuju tezge i one rade bez problema. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rota Rotarijanac

    21:38 // 2. 11. 2016.

    Idite kod velikog bivseg preCednika opstine da mu se obratite za pomoc, onomad bese teks u Blicu da je u nekom opstinskom informatoru izasao sa samo 103 sopstvenih slika. Mozda se i u nekom od njih nalazi otvaranje ove nebulozne pijace.

  • b

    19:39 // 2. 11. 2016.

    Još smešnija je tkz. pijaca na Panteleju, ako tako mogu da se nazovu ovi prostori koje otvaraju političari. Jedna moderna, zatvorena, klimatizovana pijaca u Duvaništi nikad nije proradila ,što znači da Nišlijama one i ne trebaju. Žalosno je proći Bulevarskom pijacom koja nema osnovnih uslova za rad i gde bi jedna šibica mogla da izazove katastrofu.Ali daleko je ona za direktora Tržnice, 200km..

  • Darko

    13:14 // 2. 11. 2016.

    Otvaranjem ove promašene pijace i bacanjem u bunar dva miliona dinara gospodin Dzunic je pokazao toliku bahatost i nemar prema trošenju novca građana da treba da odgovara i politički i krivično. Videlo se da je pijaca otvorena samo zarad izborne kampanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: