Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 8. 6. 2022.

| Društvo

Pijačni prodavci sa niškog kvantaša: Blokiraćemo put dok nam ne ispune zahteve

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Protest prdavaca Nis, 8 jun 2022, foto jv milan zirojevic 2
Najavljuju novi protest za četvrtak; foto: JV / Milan Zirojević

Zato što im propada roba, plaćaju sve takse, a nemaju kupce, pijačni prodavci sa niške kvantaške pijace prema Banji blokirali su jednu saobraćajnu traku i za sutra najavljuju drugu blokadu i to trosatnu. Traže da se zabrane sve vanpijačne prodaje u gradu jer se, kažu, svi bogate na njihovom propadanju.

Nervozni vozači i zbunjeni pešaci pitali su “šta se dešava” jer se oko podneva napravila velika gužva i kolona kod kružnog toka pored “Stop šopa”. Stotinak metara dalje kombiji, kamioni, automobili nasred ulice i ljuti pijačni prodavci blokirali su put ka Niškoj Banji.

Bacamo robu, niko nam ne dolazi, tamo svi kupuju (kod Tvrđave). Oni prodaju na kombije, a mi ovde ni tri gajbice. Svi su napustili kvantaš - kaže prodavačica Marija.

Kvantaška pijaca godinama je kao zaboravljena od svih, a unutra su razbacane i polomljene gajbe, kontejneri u koje prodavci bacaju robu, barake sa krompirom i prodavci koji čekaju bolja vremena. Protest prdavaca Nis, 8 jun 2022, foto jv milan zirojevic 1 Blokiran put ka Niškoj Banji; foto: JV / Milan Zirojević

Zahtevamo da se zabrani vanpijačna prodaja, da svi dođu ovde. Mi bacamo robu. Mi plaćamo sve takse, a oni ništa i za 3 sata sve prodaju, a mi ništa i moramo da bacamo - kaže prodavac Srđan.

Za sutra su najavili blokadu obe trake puta ka Banji od podneva do 3 popodne, a svi uglas kažu da će protestovati svakog dana i “sve radikalnije i radikalnije”.

Kažu da su platili takse za celu godinu 2022, a da im posao guši nelojalna konkurencija koja ne plaća dažbine. Tvrde da su se obraćali gradskim strukturama i službama, Komunalnoj miliciji i Opštini Crveni krst, ali da “svi kažu da nisu nadležni”. Pomoć, kažu, očekuju i od gradonačelnice.

Ako Niš ne može da reši, nek reši Beograd. Pisali smo i mejl Vučiću, glasali smo za našeg predsednika - kaže prodavačica.

Do tada, nervozni vozači nek se naoružaju strpljenjem, sutra je najavljena trosatna blokada na putu ka Banji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    17:53 // 10. 6. 2022.

    ...mesto susretar proizvodjaca I pijacnih prod.,vec savremema,komun.opremljena Kvantaska pijaca,ili dve;jedna kod Malce,drugaKod D.Medjurova?

  • Gaga

    17:50 // 10. 6. 2022.

    1)Kvantaska pojaca da se odmah(Jos juce)iseli,jer joj onde nikada nije ni bilo mesto.
    2)Komunalci da rade svoj posao;nije ul.Djuke Dinic mesto susreta

  • voja

    09:34 // 9. 6. 2022.

    Idite kod Vucica,glasali ste taticu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: