Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:42, 8. 12. 2021.

| Društvo

Piksijeva Pasi Poljana poznata je i po banderi na sredini ulice, građani ukazuju i na druge probleme

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
pasi poljana
Kažu da su odsečeni od grada; foto: T. R.

Bandere nasred ulice, smeće i loša kanalizaciona mreža neki su od problema stanovnika niškog naselja Pasi Poljana. Traže i ulično osvetljenje, dečije mobilijare i trotoare, pa se zato što toga nema nekima ne dopada ideja o pravljenju stadiona i fudbalskog kluba i kažu da su potrebnije pošta i ambulanta.

Šumarska ulica u Pasi Poljani postala je jedna od poznatijih u Nišu zahvaljujući tome što su na sredini bandere, a ipak je neosvetljena.

šumarska ulica pasi poljana Bandera na sredini problem za meštane; foto: T. R.Uz to i neasfaltirana, što dodatno otežava da prolaze automobili, naročito uveče i kada padne kiša ili sneg.

Decenijama je problem za meštane koji su se zbog nje više puta žalili nadležnima i dobijali odgovor da je problem nerešiv jer nisu rešeni pravno-imovinski odnosi.

Miroljub Nikolić kaže da je od nadležnih dobio informaciju da su sporovi konačno rešeni, ali da nisu zainteresovani da urede ulicu.

osme srpske brigade pasi poljana Dosta neasfaltiranih ulica u Pasi Poljani; foto: T. R.Međutim, Šumarska nije jedina neuređena u tom naselju. Jedna od mnogih je Ulica Osme srpske brigade koja je takođe bez asfalta, a Nikolić navodi da muke imaju i stanovnici dela Ulice Braće Mrnjavčević.

To je ulica ka školi. Prolaze deca i nose obuću pa se preizuju na kraju ulice da im se ne smeju u školi - kaže Nikolić.

Od stanovnika ovog naselja potekla je ideja o osnivanju fudbalskog kluba koji bi nosio naziv po Draganu Stojkoviću Piksiju, kome je Pasi Poljana rodno mesto.

Neki tu ideju potpuno podržavaju, dok drugi smatraju da bi bilo dobro obnoviti klub, ali se ne slažu sa lokacijom stadiona.

šumarska ulica pasi poljana Svaka padavina stanovnicima napravi probleme; foto: T. R.Nikolić smatra da je naselje nedovoljno uređeno da bi se teren pravio u najprometnijoj ulici i predlaže da se renovira stari teren.

Niko od nas nije protiv osnivanja fudbalskog kluba i igrališta, ali igralište na kome je Piksi igrao postoji i treba ga revitalizovati i privesti nameni kako bi za vreme utakmice funkcionisao saobraćaj u Pasi Poljani - pita on.

Duž velikog dela Ulice 1.300 kaplara, glavne u Pasi Poljani, nema ni trotoara, što građani opisuju kao nebezbedno, naročito jer u naselju ima puno dece.

pasi poljana Nema trotoara u najprometnijoj ulici u naselju; foto: T. R.Nema trotoara, a to je opasno pogotovo u zimsko vreme, kada rano pada mrak. Sem toga, ulica je toliko uska da se autobus i auto jedva mimoilaze - neki su od komentara.

Stanovnici objašnjavaju da naselju nedostaju i sadržaji za najmlađe, pošta i ambulanta.

Za svaku sitnicu moramo do grada. Fali nam i park za decu sa više tobogana i ljuljaški, asfalt, pošta, ambulanta, a dobro bi nam došla i pekara. Osećamo se kao da smo odsečeni od sveta - kaže meštanka Marija Krstić.

pasi poljana Traže i nove tobogane i ljuljaške; foto: T. R.Među problemima koji ih muče nabrajaju i smeće, naročito kod groblja, lošu kanalizaciju koja se često izliva i rupe na putevima, kao i to što nadležnima često treba dosta vremena da odreaguju na kvarove u Pasi Poljani.

Neretko se i sami organizuju kako bi neke od problema rešili, pa je grupa momaka nedavno uz pomoć donatora renovirala teren za mali fudbal kod stare škole, a krajem juna ove godine protestovali su jer danima nisu imali vodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djuric

    22:21 // 9. 12. 2021.

    Eto, toliko o ravnomernom razvoju...
    Sa punim pravom sam ogorcen i besan.

  • Zrelo je za...

    22:35 // 8. 12. 2021.

    Kompletnu i vrlo temeljnu rekonstrukciju - po mnogim osnovama.

  • Marko

    22:19 // 8. 12. 2021.

    Na ovoj lokaciji bi najbolje bilo da se napravi Shoping Centar kao što je Stop Šop. Svi ljudi iz Minovog naselja, Bubanj , Ledena stena nemaju nijedan obližnji Šoping centar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: