Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 24. 12. 2019.

| Društvo

Piroćanac pokrenuo peticiju protiv koncerta Goce Tržan za Novu godinu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Koncert Goce Tržan ugovoren u pregovaračkom postupku
Građani smatraju da pare mogu da se pametnije iskoriste; foto: A. Kostić

Sa željom da se novac namenjen za proslavu Nove godine na Trgu u Pirotu preusmeri na lečenje bolesne dece, Piroćanac Nikola Blagojević pokrenuo je onlajn peticiju "Neću novac, hoću da pomognem".

Celokupna organizacija dočeka na Trgu uz Gocu Tržan koštaće građane nešto manje od 2,5 miliona dinara, a da se taj novac može pametnije potrošati smatra jedan deo građana Pirota.

Jedan od njih, Nikola Blagojević pokrenuo je onlajn peticiju, a potpise građana namerava da preda gradskim zvaničnicima kako bi je razmotrili.

Ugledao sam se na ostale gradove Srbije i smatram da novac od budžeta treba da ode na pravo mesto. Mnogo je značajniji osmeh jednog deteta, nego 2 sata koncerta. Dva i po miliona dinara nije mala svota novca i smatram da bi mogla da spasi mnoge živote - kaže Blagojević.

U tome nije sam, peticiju je već potpisalo nekoliko stotina građana, a Blagojević kaže da je iz razgovora sa sugrađanima saznao da dosta ljudi deli njegovo mišljenje.

Svi bi više hteli da budu humani, nego da budu snobovi. Apsolutno nema potrebe da dolaze javne ličnosti iz Beograda, i Pirot ima kvalitetne muzičare. Omogućimo im zajedno da ugledaju svetlost dana - kaže Piroćanac.

Dodaje da ako peticija ne uspe ove godine jer je možda premalo vremena da se nešto uradi, naredne godine će se krenuti na vreme i sa još većim snagama. Trojica odbornika napustila sednicu Opozicija se slaže sa građanima; foto: Lj. F.

Sa delom građana slaže se i opozicioni odnorničku klub u Skupštini Pirota - Najbolje za Pirot, koji je najavio učestvovanje na predstojećim lokalnim izborima.

Smatramo da je bespotrebno plaćati preskupe "estradne zvezde" za novogodišnji koncert u Pirotu. Smatramo da je moguće organizovati prigodan doček Nove godine uz pomoć lokalnih muzičara, te da se veliki novac za "estradne zvezde" uplati u humanitarne svrhe bolesnoj deci i Piroćancima kojima je potrebno lečenje - kažu u opoziciji.

Podsetimo, Piroćance koji se odluče da novogodišnju noć provedu na Trgu u centru grada zabavljaće pevačica Goca Tržan, a njen dolazak građani će platiti 1,65 miliona dinara. Dodatnih 820.000 dinara platiće se bina, rasveta, ozvučenje i celokupna organizacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Podržavam

    14:33 // 25. 12. 2019.

    Kakva Tržanka ,propala pevaljka da uzima pare..ič pet pare ne davajte!!!!

  • Realna

    14:01 // 25. 12. 2019.

    Svi ste vi humani, a kad treba poruka da se posalje ili nekom da se da bar 100 dinara za kiflu i jogurt, tad niko nista.Slazem se da se prevelika kolicina novca trosi za te stvari, ali isto tako kad Beograd moze da pravi proslavu Nove godine 10 dana, zasto Nis ili Pirot ne mogu bar to jedno vece.Kad nema organizacije, svi napadaju, kad ima, opet isto.

    • мама Јелена

      14:21 // 25. 12. 2019.

      Београђане нико ништа није питао, паре се перу, народу се даје хлеба и игара. Лепо је што се Ниш или Пирот преиспитују. И сигурно је лепши осећај даривања него једнократног краткотрајног весеља. Пробајте, можда Вам се допадне...

  • Cvetislav

    12:32 // 25. 12. 2019.

    UŽAS

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: