Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 9. 12. 2021.

| Društvo

Piroćanci i Grad udruženi u pomoći sugrađanki oboleloj od raka

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pirot znak
Akcija pomoći sugrađanki; foto: Lj. F.

Kolege, đaci i mnogi sugrađani udružili su se kako bi pomogli Neveni Živić Minčić, profesorki engleskog jezika u Osnovnoj školi "8. septembar" kojoj je novac potreban za složene operacije u Turskoj. U akciji sakupljanja pomoći uključio se i Grad Pirot koji će iz budžeta uplatiti nedostajući iznos.

Nakon lečenja u Srbiji i mesecima borbe za tumorom, Neveni su otkrivene metastaze i na mozgu, a Nevena se obratila za pomoć turskoj klinici gde su zakazane dve simultane operacije. One koštaju 36.400 evra i taj iznos važi do 6. januara.

Apel za pomoć prvo su uputili njene kolege iz škole u kojoj je zaposlena, a ubrzo su se uključili i brojni sugrađani, uplatom novca i organizovanjem humanitarnih licitacija.

Nevenu izuzetno voli i ceni celi kolektiv, armija đaka čija je nastavnica bila, roditelji sa kojima je uvek imala lepu saradnju u cilju podrške i pomoći deci. Nevena je divna, mlada žena, nasmejana, pozitivna, hrabra, humana, iskrena, veoma pametna, izuzetan pedagog i majka osmogodišnje Ksenije koja je prvače. Želimo da Nevena i Ksenija zajedno reše još pregršt školskih zadataka, želimo da Nevena bude deo Ksenijinog odrastanja i da nam se što pre vrati u kolektiv jer ga svojom ličnošću oplemenjuje - apeluju njene kolege.

Udruženje Glas Pirota uputilo je poziv Gradskoj upravi da se uključi u akciju prikupljanja novca, a gradonačelnik Pirota Vladan Vasić rekao je danas da će se pomoći iz budžeta i obezbediti onoliko novca koliko je potrebno.

Zahvaljujem se svim ljudima dobre volje, učenicima, nastavnicima i brojnim građanima koji su uplatili novac za lečenje. Grad zna za toj problem i uvek smo izlazili u susret. Uplatićemo novac do punog iznosa koji nedostaje. Napravićemo presek stanja i već sutra uplatiti nedostajući iznos da bi lečenje bilo uspešno - rekao je Vasić.

Svi koji žele mogu pomoći Neveni uplatom na tekući račun - 105000000226084913.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Otpor

    23:23 // 9. 12. 2021.

    Lepo sto pomazu najvise treba da pomaze grad i drzava...a pirocanci svi na proteste jer nas upravo zagadjen vazduh najvise ubija a uskoro ce i izgradnja mhe dati svoj rezultat.
    https://imgur.com/a/OUygO8u

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: