Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 16. 12. 2021.

| Društvo

Udruženje "Glas Pirota": Piroćanci nezadovoljni radom Centra za socijalni rad

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Pirot
Nezadovoljni radom Centra; ilustracija; foto: JV-Lj. F.

Preispitivanje rada pirotskog Centra za socijalni rad i direktorke te ustanove, kao i njenu smenu traže iz Udruženja "Glas Pirota" koje je sprovelo i anketu o radu Centra. Rezultati su pokazali da je većina Piroćanaca nezadovoljna radom socijalne ustanove, a njena direktorka Marija Vasić kaže da oni odgovaraju nadležnim ministarstvima, a ne udruženjima, te je njihove zahteve nazvala širenjem laži, neistina i obmanjivanjem javnosti.

Od svog osnivanja pirotsko Udruženje krenulo je sa humanitarnim akcijama, akcijama pomoći sugrađanima u lošoj materijalnoj situaciji, a neretko preuzimaju i ulogu socijalnih službi i ustanova da pomognu bespomoćnim Piroćancima.

Nezadovoljni pre svega radom Centra za socijalni rad u tom gradu, Udruženje "Glas Pirota" je organizovalo anketu sa pitanjem "Da li ste zadovoljni radom Centra za socijalni rad u Pirotu?"

Od 500 anketiranih građana, malo više od 92% je odgovorilo da nije zadovoljno, dok je nešto više od 7% odgovorilo da je zadovoljno.

Na osnovu ovih nedvosmislenih rezultata tražmo preispitivanje rada Centra i direktora ove ustanove, smenu direktora, kao i edukaciju zaposlenih u ovoj ustanovi zbog velikog broja prigovora od strane građana - stoji u zahtevu koji su uputili gradonačelniku Vladanu Vasiću.

Odgovor je brzo stigao od Centra i direktorke Marije Vasić čija se smena traži. Ona je na konferenciji za novinare rekla da je povod za njeno obraćanje širenje neistina i laži, kao i obmanjivanje većeg dela javnosti, a uglavnom korisnika Centra za socijalni rad, kao i korišćenje njihove teške sudbine. anketa Anketa pokazala da su Piroćanci nezadovoljni radom Centra; foto: printskrin

S obzirom da smo ozbiljno društvo i ozbiljan grad, ne smemo dozvoliti da pojedinac "pod plaštom" Udruženja vrši raznorazne pritiske i presije na druge ljude, koristeći njihovu tešku, lošu situaciju u cilju lične promocije i promocije ciljeva koji su sve, samo ne humani - rekla je Vasićeva.

Kaže da su u toku 2021. godine bile samo dve pritužbe na rad Centra, a da su obe završene tako što je drugostepeni organ procenio da je Centar sve odradio u skladu sa zakonom.

Naš rad kontroliše Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Ministarstvo za brigu o porodici. Nedopustivo je da pojedinac ili neko udruženje daje sebi za pravo da kontroliše rad neke državne institucije. Centar za socijalni rad je u obavezi da zaštiti svakog pojedinca koji je u stanju socijalne potrebe i gde god se primeti da druga lica žele da dovođenjem u zabludu osujete najbolje interese korisnika i preuzmu funkciju institucije - rekla je direktorka.

Broj korisnika pokazuje koliko se ozbiljno radi, dodaje ona, priznajući da je u Centru zaposleno premalo stručnjaka. Tamo trenutno radi 17 zaposlenih, iako je prema važećem rešenju predviđeno da ih ima 24. Od 17 zaposlenih 6 su voditelji slučaja.

Svake godine u decembru rukovodilac planira stručno usavršavanje svakog radnika na osnovu želja i potreba. Svi radnici pirotskog Centra obnovili su licence za svoj rad i nijedna licenca nije bila pod znakom pitanja. To dovoljno govori o ozbiljnosti našeg rada, profesionalizmu, moralnoj etici i uopšte poštovanju svih zakona i podzakonskih akata - rekla je direktoka Vasić.

Inače, centar za socijalni rad u Pirotu ima 3.751 korisnika usluga, rekla je supervizor Centra Nela Colić. 2.812 su korisnici socijalne pomoći i 931 korisnik u porodično-pravnoj zaštiti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • PIROCANAC 100%

    16:10 // 16. 12. 2021.

    Licno video. Korisnici centra za socijalni rad izlaze iz centar i sedaju u taxi. Malko cudno. BRAVO za Darka.

  • PERCE

    12:29 // 16. 12. 2021.

    LEPO STE NAPISALI ... 92 % LAZNIH SOCIJALNIH SLUCAJEVA I 7 % PRAVIH SOCIJALNO UGROZENIH LJUDI !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: