Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 26. 12. 2022.

| Društvo

Pirot iz (ne)zagađenog vazduha i sa zemlje - prazne ulice i zabrinuti građani [foto]

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
pirot I mala
Pirot iz vazduha; foto: čitalac

Skoro sablasno je izgledao Pirot ujutru, nakon što je prethodne večeri u okolini tog grada iscureo amonijak iz cisterne, zbog čega je i proglašena vanredna situacija. Neke od najvećih fabrika nisu radile, kao ni škole i druge ustanove, a na ulicama je bilo vrlo malo ljudi.

Iako su nadležni saopštili da su merenja pokazala da nema povećane koncentracije amonijaka u vazduhu, oko centra Pirota osećao se pomalo miris amonijaka i zagađenja, koje je i karakteristično za ovaj grad tokom grejne sezone.

Društvenim mrežama se dele snimci i fotografije panorame Pirota dan nakon incidenta sa cisternama, a retki građani na ulici komentarišu da institucije, ali i neke prodavnice i banke ne rade. pirot VI Pirot nakon izlivanja amonijaka izvan grada, foto: Lj. F.

Nigde nikog od jutros na ulicama, nema radnika koji idu ili se vraćaju na posao iz Tigar tajersa, baš je pusto. Na bankama stoje obaveštenja da ne rade, neki marketi takođe nisu radili - kaže jedna Piroćanka.

Kafići u centru grada rade, ali rano ujutru nisu služili vodu za piće iz gradskog vodovoda.

Nešto posle podneva saopštili su iz Vodovoda da je, prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, u selima Sopot, Staničenje i na teritoriji grada Pirota, voda ispravna za piće.

U Pirotu je uvedena vanredna situacija, pa škole i vrtići ne rade, a preporuka nadležnih ubrzo nakon nezgode bila je da se ne izlazi napolje. Ipak, tokom dana se život normalizovao, pa je moguće videti sve više ljudi na ulicama.

Međutim, građani su zabrinuti i neki podsećaju na stanje pruga u tom delu zemlje. pirot IX Pirot nakon izlivanja amonijaka izvan grada, foto: Lj. F.

Između Dimitrovgrada i Niša ne saobraćaju putnički vozovi, već samo teretni koji i idu 30 kilometara na sat. Skoro je bilo jedno iskliznuće kod Palanke, pruga je u užasnom stanju, ne znam zašto saobraćaju i teretni vozovi - pita građanin.

Oblak amonijaka se ubrzo nakon nezgode nadvio nad Pirotom, jer je vetar duvao u tom pravcu, a Piroćanci od ranog jutra fotografišu kako je sve to izgledalo i da li je to smog koji je u zimskom periodu gotovo svakodnevna pojava ili sada ima primesa i amonijaka.

pirot III mala Pirot iz vazduha; foto: čitalac

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jimi Barka

    19:42 // 26. 12. 2022.

    Pirot ima 4 bazena. 1. na Momčilovom gradu, 2. na kompenzacionom bazenu, 3. zatvoreni od Dinkića/Kalanovićke i Vasića i 4. najnoviji koji je Vasić svečano otvorio.
    A pružni prelazi: "prelazi smrti"
    A porodilje: 10.000
    A narodna kuhinja: 600 korisnika
    A Nova Godina: penzionerima poklon paketi hrane
    A ogrev: komunalac seče sve što stigne i deli narodu
    A kockarnice, osiguranja, banke, apoteka,

  • Auttrikter

    18:15 // 26. 12. 2022.

    Ne treba nama raznorazni neprijatelji i mrzitelji,ako uopste postoje, sami smo sebi dovoljni ! Odgovorni ljudi,vlast u Pirotu, smatra da, nije to nista, sedite kuci jedan dan, sve ce prodje ! Kakva smo mi seljana, jug Srbije i treba da nam se smeju ovi od Jagodine, pa nagore i da nas smatraju slepim crevom Srbije !

  • Rdzlja

    18:01 // 26. 12. 2022.

    Kakvi su sve u upravni odbori u regionalnu deponiju i po sluzbe dobro jos ima zivi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: