Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 16. 1. 2013.

| Društvo

Pirot: protest vlasnika vikendica

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
2.jpg

Vlasnici vikendica koje se nalaze pored Regionalne sanitarne deponije u Pirotu danas su se okupili kako bi protestovali jer njihova imanja nisu otkupljena.

Vlasnici vikendica protestuju jer, kako kažu, plaše se da će njihova imanja biti ugrožena zbog rada deponije. Oni su danas blokirali put do deponije, pa su se  pojedini kamioni koji su dovozili smeće vratili.

- Ova deponija je pored naših prozora. Mi pokušavamo da se dogovorimo sa Opštinom, ali bez ikakvih rezultata. Oni su procenili vrednost naših imanja, ali po niskim cenama. Nismo zadovoljni i jer ne postoji zeleni pojas prema našim imanjima. Obratili smo se i zaštitniku građana i očekujemo i njegov odgovor. Ovde ima ukupno 27 imanja i mi smo složni da ona moraju da budu otkupljena – kaže Dušan Krstić, jedan od vlasnika vikendice

Načelnik odeljenja za urbanizam i stambeno komunalnu delatnost u Opštini Pirot Zoran Krstić kaže da je Opština poštovala sve zakonske obaveze.

- Institut „Kirilo Savić“ je još 1998. radio studiju o najpovoljnijim lokacijama za deponiju i ova je izabrana kao najbolja. Posle toga je urađen i detaljan urbanistički plan. Kasnije je i formirana Komisija za procenu vrednosti objekata i imanja. Ovi građani traže ekspropriaciju ovih objekata, ali to nije predviđeno. Moram da kažem da je sprovedena i procedura sa elementima i normama zaštite. Opština zaista u skladu sa studijom o proceni uticaja na životnu sredinu nije u obavezi da otkupi ovo zemljište – kaže Krstić.

Sa druge strane direktor JP „Regionalna sanitarna deponija“ Zoran Stanković kaže da je njihov rad trenutno ugrožen.

- Ja ne razumem ovaj potez. Ovakvi problemi se rešavaju na sudovima. Trenutno zbog petnaestak nezadoljnih vikendaša trpi 100.000 građana Pirotskog okruga, jer deponija ne može da se koristi – kaže Stanković.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • cika Ivo Andric

    14:49 // 16. 1. 2013.

    Prokleta avlija na svakom koraku,a g-ri fekalija u gradu su locirani u so i zoni,a ispostave su im u jp,mup-u kod kuma,ref.pravosudju sa bracijom dosljacima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: