Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:22, 19. 1. 2021.

| Društvo

Pirotski okrug dobio 1.200 vakcina kineskog proizvođača, Dom zdravlja u Vranju 1.398

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
800x600_vakcina-foto-aleksandar-kostic
Građani Pirota moći će da se vakcinišu na Zatvorenom bazenu, u Vranju sedam punktova za vakcinaciju; foto: A. Kostić

U Vranju i Pirotu danas je zvanično počela masovna vakcinacija stanovništva protiv kovida. Vranje je dobilo 1.398 doza vakcina kineskog proizvođača, a Zavod za javno zdravlje u Pirotu 1.200 vakcina za potrebe okruga. Vakcinisaće se isključivo oni građani koji su se prijavili putem e-Uprave.

Iz pirotskog Zavoda kažu da je Dom zdravlja u Pirotu preuzeo 930 vakcina, u Beloj Palanci 120, Babušnica je dobila 72, a Dimitrovgrad 78 doza.

Direktor Doma zdravlja u Pirotu Radomir Ilić kaže da je za vakcinalni punkt određen Zatvoreni bazen, kao jedini adekvatan prostor koji zadovoljava sve tehničke preduslove za obavljanje masovne vakcinacije.

Odredili smo odgovorne osobe iz Doma zdravlja i Gradske uprave za tehnički deo formiranja vakcinalnog punkta. Dom zdravlja Pirot kao jedini izvođač same vakcinacije u tehničkom pogledu je definisao timove koji će raditi na vakcinalnom punktu. Bitno je reći da Dom zdravlja kao izvršilac vakcinacije raspolaže dovoljnim brojem timova i tehničkim preduslovima - kaže Ilić.

Vakcinacija u Vranju će se obavljati od 8 do 18 sati na sedam punktova, a 14 lekara i 28 medicinskih sestara radiće u dve smene.

Punktovi su na Odeljenju opšte medicine, Odeljenju medicine rada, Patronaži, Službi za infektivne bolesti, Ambulanta Donje Vranje, Ambulanta Ogledna stanica i Zdravstvena stanica u Vranjskoj Banji - piše na sajtu Grada.

Vakcinacija će, navode, biti sprovedena po prioritetima.

Građani se za vakcinaciju protiv kovida mogu prijaviti putem kol-centra e-Uprave na broj 0800/222-334 i putem sajta euprava.gov.rs.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: