Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 6. 6. 2020.

| Društvo

Pirotski vrtići opet počinju sa radom, ovog puta svi radnici negativni na kovid

Autor:Lj. F. Izvor:Južne vesti
vrtici pirot
Svi zaposleni negativni na ponovnom testiranju; foto: PU "Čika Jova Zmaj"

Nakon što je otkriveno da je radnica koja radi u kuhinji i servira hranu u Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj“ u Pirotu pozitivna na virus korona, svi vrtići u Pirotu su tokom ove nedelje bili zatvoreni, a u ponedeljak, 8. juna oni će opet početi da primaju decu, odlučio je Štab za vanredne situacije.

Pirotski vrtići od ponedeljka po drugi put kreću sa radom nakon ukidanja vanrednog stanja, a svi zaposleni i bliski kontakti zaražene spremačice su testirani i svi su negativni.

Kako kažu u Štabu za vanredne situacije ekipa Zavoda za javno zdravlje je obavila generalno čišćenje i dezinfekciju centralne kuhinje, kao i objekata “Lane” i “Bambi”.

Zavod je predložio nastavak rada Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”, a u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti dece, roditelja i zapošljenih u ustanovi, i dalje će biti na snazi propisane mere prevencije - kažu u Štabu.

Sa radom će početi vrtići: “Lane”, “Bambi”, “Neven”, “Prvomajski cvet” i “Crvenkapa”, a po potrebi, u slučaju velikog priliva dece, biće otvoren i vrtić “Zmaj”, koji je, kako kažu u Štabu, takođe dezinfikovan i u potpunosti spreman za rad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marina Tetka

    19:55 // 6. 6. 2020.

    Sjajna vest! Odmah šaljem svoju Maru - čim završi pisanje komentara na ostalim vestima ovde na sajtu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: