Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 19. 3. 2020.

| Društvo

Pirotski zatvor postaje karantin za građane koji prekrše samoizolaciju

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
pritvor Pirot
Objekat još nije spreman; foto: S. M.

Deo objekta pritvorske jedinice u Pirotu biće preuređen i on će biti pretvoren u karantin za one građane koji prekrše meru samoizolacije zbog epidemije virusa korona, potvrđeno je Južnim vestima u Ministarstvu pravde.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će biti uređeni specijalni objekti za karantin, za građane koji dolaze iz inostranstva, a krše zabranu izlaska iz kuća.

Sa Ministarstvom pravde i Upravom za izvršenje krivičnih dela određeno je da se karantini uspostave u Vršcu, Požarevcu i Pirotu.

Objekte će obezbeđivaćtii pripadnici zatvorske straže i policije - kažu u Ministarstvu.

Objekti u Vršcu i Požarevcu već su u funkciji, a za ove namene određen je deo objekta pritvorske jedinice u Pirotu, koja je ispostava Kazneno-popravnog Zavoda u Nišu, potvrđeno je Južnim vestima u Ministarstvu pravde.

On i dalje nije u funkciji, prostorije se sređuju, a očekuje se da u narednih par dana bude spreman da eventualno primi građane koji prekrše meru samoizolacije.

Preporučeno je javnim tužilaštvima da obavezno traže određivanje pritvora za sva lica koja prekrše meru samoizolacije, koji im je određena od strane nadleženih institucija, Ministarstva zdravlja i Ministarstva unutrašnjih poslova - kažu u Ministarstvu pravde.

Ministarstvo pravde uputilo je pravosudnim organima u Srbiji preporuke za postupanje u slučajevima u kojima građani, ne poštujući mere samoizolacije, čine krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i krivično delo prenošenje zarazne bolesti za vreme vanrednog stanja, a pritvorska jedinica u Pirotu biće jedan od objekata gde će se sprovoditi građani koji učine ova krivična dela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    10:36 // 20. 3. 2020.

    Bolje da su poslali testove u ZZJZ Pirot nego što otvaraju karantinske zatvore. Doduše kad pomislim SNS tehničari u ZZJZ Pirot i ne znaju da urade test tako da sve ima svoju logiku.

  • Marko

    22:37 // 19. 3. 2020.

    Ovo izgleda kao baraka u logoru Aušvic.

  • Stanojko

    15:11 // 19. 3. 2020.

    Svi se nešto pucaju . Mnogo smo jaki. Valjda treba sačuvati ljude a ne suditi dali su na izdisaju ili ne . Hitno treba zatvoriti granice .

    • Victor Belicoff

      18:11 // 19. 3. 2020.

      Slažem se u potpunosti ali nažalost nije moguće zatvoriti granice za sve ljude jer naši "građani" koji su preko imaju sva prava zagarantovana Ustavom da uđu u Srbiju! Jedino što je moguće da umesto da odu "kući" mi njih premestimo u karantine pod vojnim nadzorom u periodu od 28 dana i uz ograničene slobode naravno! Samo tako bi se ti ljudi doveli u red i shvatili da oni nisu iznad Srbije!SAMO TAKO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: