Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 9. 3. 2023.

Plaćaju i privatni vrtić i kazne “Oka sokolovog” - muke roditelja u Nišu zbog nedostatka parking mesta

dečija zemlja 3 Pokrenuli peticiju; foto: čitalac

Osim toga što plaćaju privatno obdanište, roditelji čija deca idu u vrtić "Dečija zemlja" moraju da plaćaju i kazne "Oka sokolovog", jer se parkiraju na ulici ili trotoaru kada dolaze po dete ili ga dovoze, pošto u tom delu nema parking mesta. Problem ima i sam vrtić kada treba da se dostavi hrana, hemija, materijal za edukaciju ili rublje iz perionice. Zato su zajedno pokrenuli peticiju kojom traže obeležena parking mesta u Prvomajskoj ulici.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ivan

    14:10 // 9. 3. 2023.

    Na ovakvim primerima se moze videti koliko smo mi neorganizano i haoticno drustvo. Grad je valjda mislio hajde da ubacimo to oko sokolovo pa cemo videti kako ide, a niko da porazmisli o potrebnim preduslovima da bi se uopst ovo sprovodilo. Nis nema dovoljno parking mesta, gradi se potpuno neplanski i uzasno, a sa ove strane te cekaju dzelati samo sa idejom da te oderu. Mi mismo grad vec selendra.

    • Milos Jankovic

      17:49 // 9. 3. 2023.

      Zapravo su ovi iz grada rekli hajde mi da im uzmemo pare pa šta nas briga za drugo.

  • Dule Kadirov

    14:17 // 9. 3. 2023.

    Svi ne nabili u centar vrtic napravljen kao ko zna sta verovatno kuca prepravljena u vrtic naravno bez parkinga ovaj ne moze da odvede dete peske 2km to je 20 minuta peske i sad kukaju za kazne. Problem je sto nekima pisu a nekima ne dok su svi isti nema problema

    • Maja

      15:46 // 9. 3. 2023.

      @Dule Kadirov

      Potpuno se slazem. Pobogu protegnite noge. Skvasice se od kise dete! Pa sta?

    • Vladan

      19:22 // 11. 3. 2023.

      Naravno, treba sve vrtiće na periferiju, može u Matejevac npr., šta ima veze, bitno da ima obezbeđen parking za 30 vozila, a i tamo nema oka sokolovog...
      E stvarno, šta pričate vi ljudi...

  • slavko

    14:28 // 9. 3. 2023.

    Ova vlast je i pored oka sokolovog "corava" na sve osim za globu ovog jadnog naroda i samo "motka" srbina spasava!

  • Sloba

    14:29 // 9. 3. 2023.

    Bilo bi dobro da ima više tih mesta gde je dozvoljeno zaustavljanje..evo recimo kod doma zdravlja ispred dovezem polu pokretnu majku, ne može da izađe kod lekara. Treba da se ukinu neka stajališta za taksiste i napravi jedno sedam osam mesta da može običan narod da stane i izađe iz kola, Ode po invalidska kolica za teško pokretna lica, po lekove i slično. Desetak minuta zaustavljanja je okej...

  • mae

    14:30 // 9. 3. 2023.

    Član 66 Zakona o bezbednosti saobracaja:
    Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:
    6) na delu puta gde bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenog ili parkiranog vozila do neisprekidane uzdužne linije na kolovozu, suprotne ivice kolovoza ili prepreke na putu bila manja od tri metra.
    Po ovome ispada da moze da se parkira na ulici obzirom da u ovoj ulici nema isprekidane linije.

    • Upravo tako kako si napisao.

      19:14 // 9. 3. 2023.

      Kada mi je pauk u jednosmernoj ulici ( Vojislava Milosevica), gde ima 2 trotoara, od toga leva strana sluzi za parkiranje vec 30+god dok je druga uvek prohodna za pesake. Sef parking servisa mi je rekao tada da se sledeci put parkiram uz desnu ivicu kolovoza i da je to ispravno i da auto onda neće podici.

  • Ludilo

    14:35 // 9. 3. 2023.

    Još malo dok se ne pokvare oči soklove, neće to dugo da traje.

  • Ila

    17:56 // 9. 3. 2023.

    Ali zato je taksistima dozvoljeno da stanu gde im se ćefne, na sred ulicu upali sva četri i čeka mušteriju a iza njega kolona vozila.Oko nevidi njih..

    • Lola

      23:23 // 9. 3. 2023.

      Isto pitanje za saobraćajnu i komunalnu, ako postoje. Zašto taksisti staju i na kružnom toku, besne i vozikaju se po skolskom dvoristu, recimo u GSM celo dvoriste blokiraju taksisti bukvalno svakog dana. Ko štiti besne, bahate i bezobrazne taksiste. I od kad je zakon naklonjen taksistima a briga ih za bezbednost učenika!?

  • Traze

    18:00 // 9. 3. 2023.

    Obelezena parking mesta umesto da traze ukidanje te stranacke zlocinacke organizacije. Projekat parking servisa u potpunosti uspeo. Jadna su i ta deca sa tako pametnim roditeljima.

  • Tajanstveni Alan

    18:11 // 9. 3. 2023.

    I, takooo. Skupina sns selaca iz Parking servisa i komunalne policije, kao utrenirani i uslovljeni, jer im je partija dala posao i ima da ujedaju, namerno ima marsutu pored skola i vrtica, u vreme kada roditelji daju ili uzimaju decu ! Direktor nece da odgovori, jer smatra svakog ko nesto pita razbojnikom i protivnikom ! Ima ledja i samo je duzan, onoj koja ga je postavila, da polaze racune !

  • Meda

    18:16 // 9. 3. 2023.

    Ista je situacija sa svakim privatnim vrticem u centru. Roditelji nemaju gde da stanu jer su od uvodjenja oka sva parking mesta uglavnom zauzeta. Resenje je da se naprave jos 2000 parking mesta u centru i mesta za kratko zaustavljanje pored vrtica. A dotle je lako da se pljacka jadni narod.

    • Predrag Cvetanović

      21:06 // 9. 3. 2023.

      A gde bi bila ta parking mesta?
      Uskoro pešaci neće imati gde da prođu , njihova veličanstva auta baškare se svuda.Pre će nestati pešaci nego auta.Valjda je neko buduće rešenje javni prevoz.

  • Auttrikter

    18:18 // 9. 3. 2023.

    Turska- katastrofalni zemljotres- preki sud( sto ne odobravam); Grcka- sudar vozova, lije krv Solunom i Atinom;Francuska- povecanje godine zivota za penzije, neprestane demonstracije, do ispunjenja zahteva ; Srbija,Nis- 1.maj, okretanje kobasica i rostilja na izletistima !
    Samozivnici, koji su deo jedne nacije, sa srcem misa, neminovno propadaju !

  • Bosanac

    18:31 // 9. 3. 2023.

    Nemojte sad i vi da se zalite mora neko da placa jer su sendvici za zombije poskupeli a skupo i odrzavanje napredne elite!

  • cao decko

    22:38 // 9. 3. 2023.

    kad je voxac na put tada je po medgunarodnim zakonima itd postoi skica priprema itd zatim pesak kolovoz itd a i fakulted itd

  • ilija

    23:00 // 9. 3. 2023.

    po meni to je nasa napredna severna strana doljevac a vasa juznja

  • Nikad zadovoljni gradjani

    01:01 // 10. 3. 2023.

    Imate decu, imate i posao na koji zurite, imate i kola u voznom stanju, registrovana...Dalje...Opaaa, imate i vrtic u radijusu od 2km, jedva doduse, jer nemate vezu za drzavni... znaci niste clan, inace bi vam to resili...
    Pa jos hocete i parking mesto?!
    Sve vam malo!
    Fali vam dron da dete iz vazduha direktno pred vaspitacicu spustate.

    • Marko

      06:29 // 10. 3. 2023.

      Verovatno ti je decu stara majka ili žena domaćica odgajila pa se sad okom sokolovim sokoliš.

  • dr Mišović

    02:26 // 10. 3. 2023.

    Roditelji naprave haos kada dolaze u vrtić po decu. Stanari okolnih zgrada ne mogu da prođu ulicom i da se parkiraju ispred zgrada .OKO SOKOLOVO...

  • Vlada

    09:18 // 10. 3. 2023.

    Pocetkom 80tih kada sam imao 4 a brat 3 godine, ziveli smo u naselju Pantelej negde kod igralista OFK Nis. Svako jutro oko 6.15h majka je brata i mene za ruku pa pesaka do autobusa (ugao danasnje Borske i Gornjomatejevacke) pa na Trg JNA u tadasnji vrtic B.Price. Zima, leto, kisa sunce, 20 min pesacenja i 20 min voznje u radnicima krcatom busu. Posle 15h isto to, samo obrnuto. Toliko.

    • Stanko

      12:32 // 10. 3. 2023.

      A da ti se ne cini da je grad i drustvo malo napredovalo od tada?

      Jel imas sada mobilni telefon, klimu u kuci i ravan ekran i 100 programa ili i dalje gledas onaj EI televizor sa 3 kanala?

    • Torpedo

      07:48 // 11. 3. 2023.

      U tome i jeste problem, trebala je tada na mostu da postoji trosarina !

  • ilija

    10:14 // 10. 3. 2023.

    srbija,poplave,botove,turska,zemlotre,botove,nato,tisina a i sa okoline realne.dali

  • Robin Hud

    11:01 // 10. 3. 2023.

    Jedino resenje je da Grad odobri ispred svih skola, obdanista odredjen broj parking mesta za 15min zadrzavanje, ali to nece jer hoce da pljackaju narod. Drugo resenje je da vrici zakupe odredjen broj parking mesta, ali tu cenu ce zaracunati roditeljima

  • Stanko

    12:23 // 10. 3. 2023.

    Poturice su uvek gore od Turaka...
    U Beogradu Oko sokolovo ne salje kazne za nepropisno parkirana vozila ispred skola i vrtica.
    Ali lokalni uvlakaci vole da prednjace i budu ispred svojih ucitelja iz Beograda

  • Joe

    13:17 // 10. 3. 2023.

    Samo vi pišite komentare...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: