Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 15. 9. 2011.

| Društvo

Plaćanje računa SMS-om

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
Uputstvo MTS SMS Objedinjena naplata
Uputstvo za plaćanje računa Obejdinjene naplate preko SMS poruke

Korisnici mt:s mreže u Nišu moći će da plaćaju račune "Objedinjene naplate" slanjem SMS poruke ako imaju Dina karticu u banci. Nišlije će ovu uslugu moći da koriste prvi u Srbiji.

Mobilno plaćanje računa "Objedinjene naplate" moguće je slanjem SMS poruke: ON šifra objekta (nalazi se u gornjem desnom uglu računa) godina i mesec za koji se uplaćuje, dina na broj 8778.

Dakle, ako vam je šifra objekta 1234567, a plaćate račun za septembar 2011. godine, Vaša poruka će glasiti: ON 1234567 1109 dina. Poslaćete je na broj 8778 i dobićete poruku sa zaduženjem koju ćete proslediti na broj 8778. Stići će Vam USSD poruka u kojoj se traži da unesete svoj mPIN, prosledite poruku sa svjim mPIN-om i platićete  račun. Stići će Vam poruka kada uspešno uplatite račun koju sačuvajte u slučaju reklamacije.

Slanje ove SMS poruke naplaćuje se 5,9 dinara sa uračunatim PDV-om.

Nova usluga mobilnog plaćanja računa Objedinjene naplate aktivira se registrovanjem u banci u kojoj je korisnik ostvario pravo na platnu karticu DinaCard gde će, nakon popunjavanja formulara, dobiti mPIN. Četvorocifreni broj, mPIN, služi za potvrdu svake transakcije i povezan je sa telefonom korisnika čime se garantuje bezbednost transakcije.

- Tri prednosti su ovakvog načina plaćanja. Prva je ušteda vremena jer ne morate da čekate na šalterima. Druga je ušteda jer je usluga 5,9 dinara plus PDV. I trećaje što podaci o bankovnom računu se ne prenose. Prvo je u Nišu puštena ova usluga, a potrebno je pre svega da se u banci prijavite da mobilno plaćanje. Dobićete mPIN koji sadrži 4 cifre i koji je jedinstven. A potrebno je imati i Dina karticu - rekla je Jelena Stojanović, direktor Funkcije marketinga i prodaje Telekoma Srbije.

Korisnici Telenor i Vip mreže ne mogu da koriste ovu uslugu. A kako je najavio Milačić, uskoro će biti moguće plaćati račune i preko Interneta, ali i provera stanja preko Interneta.

- JKP Objedinjena naplata planira i druge tehnološke olakšice, kao što su plaćanje preko Interneta i provera računa. Trenutna potraživanja su 1.031.000.000 dinara i to je sa utuženjima unazad 10 godina. Nije nam cilj da povećamo naplatu već da olakšamo plaćanje - rekao je Predrag Milačić.

Niška AIK banka je partner na realizaciji ovog projekta, ali samo kao pružalac mogućnosti plaćanja. Korisnici koji se odluče za korišćenje ove usluge ne moraju biti klijenti AIK banke.

Spisak banaka preko kojih je moguće aktivirati ovu uslugu možete pročitati - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Deki

    23:06 // 15. 9. 2011.

    Gluposti! A koliko košta mesečno zaduženje DINA kartice, koja je kreditna?! Koštaće ta "provizija" više nego da se plati u bilo kojoj banci ili pošti, to budite sigurni. Nego, ovaj narod je nepismen pa veruje u svaku glupost koju mu plasiraju preko medija! Što ne promovišu tzv. "e-banking" (elektronsko bankarstvo), koje je 100x povoljniji način plaćanj računa od ovog.

    • hm

      09:12 // 16. 9. 2011.

      Postoje dina kartice koje su debitne (platne) i za njih se ne naplacuje odrzavanje. A sto se tice e-bankinga i tu su provizije reda velicine klasicnog placanja.

  • anche

    17:03 // 15. 9. 2011.

    a zasto samo dina kartica? ja imam maestro i ne vidim razlog zasto ne bih mogla da dobijem mpin od svoje banke... bas bedak...

    • Djordje B.

      00:48 // 17. 9. 2011.

      Zato sto je ovo Srbija i sve se radi potpuno i celovito bez ikakvih mana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: