Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 15. 7. 2022.

| Društvo

Plakete "Sveti Prokopije" generalu Simoviću i državnoj sekretarki Ministarstva prosvete

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Zgrada Prokuplja
Poznati dobitnici najprestižnijih priznanja koje dodeljuje Grad Prokuplje; Foto: Lj. M.

Plakete Svetog Prokopija, najprestižnija priznanja koje Prokuplje dodeljuje povodom 21. jula, gradske slave, ove godine pripale su komandantu Kopnene Vojske Srbije general-potpukovniku Milosavu Simoviću i Marijani Dukić-Mijatović, državnoj sekretarki u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

U Gradskoj upravi naglašavaju da su prestižna i naveća priznanja pripala najzaslužnijima za svesrdnu pomoć i doprinos u afirmaciji i napretku grada Prokuplja.

General Milosav Simović je u više navrata pokazao privrženost narodu Toplice organizujući pomoć pripadnika Vojske Srbije u različitim kriznim situacijama prilikom spašavanja ljudi i njihove imovine u poplavama, požarima i drugim elementarnim nepogodama. Poznat je široj javnosti kao veliki rodoljub i humanista, pravi vojnik odan svom narodu i domovini, veliki poštovalac srpske istorije i tradicije, pa će nam biti čast da ponese i priznanje sa imenom sveca po kome naš grad nosi ime - kažu u Gradskoj upravi.

Dodaju da je Plaketu sa imenom "Svetog Prokopija" ove godine dobila i državna sekretarka Marijana Dukić-Mijatović za veliko zalaganje i doprinos prilikom osnivanja Topličke akademije strukovnih studija čije će sedište biti u Prokuplju.

Ovogodišnje "Pohvalnice Sveti Prokopije" pripale su Muzičkoj školi "Kornelije Stanković", Predškolskoj ustanovi "Neven" i Rukometnom klubu Topličanin.

Pohvalnicu "Sveti Prokopije" zaslužila je Muzička škola "Kornelije Stanković" koja neguje vrsne muzičke talente, a ove godine su polaznici škole osvojili 66 nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima, od kojih je 36 za osvojeno prvo mesto.

Predškolska ustanova "Neven" dobila je Pohvalnicu "Sveti Prokopije" za izuzetan humanitarni rad koji se ogleda u prikupljanju novčanih sredstava za lečenje bolesne dece, dok je prokupački Rukometni klub Topličanin Pohvalnicu zaslužio za veliki sportski uspeh i istorijski ulazak u Super ligu Srbije.

Plakete i pohvalnice će biti svečano uručene nagrađenima na Prokopovdanskoj akademiji u prokupačkom Domu kulture uoči slave grada "Sveti Prokopije" 20. jula u 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Angelina Martinović Stojanović

    22:40 // 15. 7. 2022.

    Generalu Simoviću zaslužena nagrada, sve čestitke!

  • Filozof

    17:11 // 15. 7. 2022.

    ... jos predsednik stranke da uruci Vidovdansko priznanje. Kazu da je vest u tome ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: