Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 5. 4. 2017.

| Društvo

Planirali da letnje bašte u Nišu postave preko staze za slepe

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
staza za slepe
Stolice preko taktilne staze; foto: čitalac

Prostor predviđen za letnje bašte kafića u Obrenovićevoj ulici, niški Zavod za urbanizam obeležio je tako da se prostire i preko staze za slepe i slabovide. Direktor Zavoda kazao je kako se već radi "na otklanjanju te greške".

Kvadratićima bele farbe, oivičen je prostor u kojem će vlasnici niških kafića moći da postave stolice, stolove i suncobrane u letnjim danima, što su neki već i učinili, i to preko taktilne staze.

Nišlija koji je redakciji Južnih vesti dostavio fotografiju preko aplikacije “Prijavi problem”, na kojoj se vide stolice bašte jednog kafića iz glavne pešačke zone, ističe kako jo “ovo nedopustivo”.

Nedavno su nadležne službe obeležile belom farbom buduće granice letnjih basti kafića i restorana u Obrenovićevoj ulici i Trgu kralja Milana. Za nekoliko njih predviđeno je da se prostiru preko taktilnih staza za slepe i slabovide, što je apsolutno nedopustivo - kazao je građanin.

Gradski većnik Miloš Milošević kazao je kako je on Zavodu za urbanizam kazao da obeleže prostor koji kafići svojim baštama mogu da zauzimaju, ali i da su u Zavodu prevideli taktilne staze.

Zavod za urbanizam grada Niša daje uslove za to. Ja sam samo tražio da obeleže, da ne bi bilo dileme da li je neko postavio u gabaritu ili ne. Da bi se znalo da li je neko zauzeo koliko plaća ili je zauzeo više - rekao je Milošević.

Međutim, direktor Zavoda Ljubiša Mitić kazao je da su "ekipe na terenu" i da već rade na utvrđivanju i rešenju za otklanjanje problema.

Primetili su i ovi moji, tako da su otišli na teren to da vide, pa ćemo da vidimo kako to da rešimo - kazao je Mitić.

Podsetimo, krajem prošle godine, Gradsko veće Niša donelo je odluku da uklone stare, glomazne tende koje su "okupirale" Obrenovićevu ulicu, a da umesto njih vlasnici kafića postavljaju bašte koje bi mogle da se uklone sa šetališta u večernjim satima.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Moji su na terenu

    11:26 // 10. 4. 2017.

    Jesu, ali u Grockoj. Baste su tu gde su i bile pre pet dana, a i obelezeni prostor za njih je identican onome kada je prijavljen problem!

  • Зоран Васиљевић

    15:13 // 6. 4. 2017.

    Ја мислио да не може бити горе власти од ДС+УРС али сам се преварио. СНС их је превазишла. Има ту и утицаја огромног броја прелетача из ДС и УРС који су прешли у СНС и заузели позиције, мада има и оних који су од почетка у СНС (пример нашег врлог градоначелника војног инвалидског пензионера). А ово са стазама за слепе је пример велике дозе дебилности ове власти.

  • Ludilo

    09:31 // 6. 4. 2017.

    Mi volimo Srbiju...MI kazemo vise...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: