Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 13. 8. 2021.

| Društvo

Plate bivšim radnicima Geoksa samo u medijima, radnici kažu da im još ništa nije uplaćeno

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Geoks protest
Predsednik ispunio obećanje, pišu nacionalni mediji. Radnici kažu nije im legla uplata; foto: M. D.

Iako pojedini nacionalni mediji bliski vlasti prenose da je za 1.127 bivših zaposlenih u vranjskoj fabrici Geoks isplaćeno po 53.700 dinara, radnici kažu za Južne vesti da oni taj novac nisu dobili.

Da je obećanje predsednika Vučića prilikom nedavne posete Vladičinom Hanu i pogonu fabrike delova za auto-industriju Teklas ispunjeno, a bivši radnici Geoksa dobili novac od države da premoste period dok se ne nađe rešenje za njih, pišu Novosti.

Međutim, radnici to nisu mogli da potvrde za Južne vesti.

Nije mi ništa leglo na račun, nisam čula ni da je nekome od bivših kolega uplaćeno. Znamo da je Vučić obećao u Hanu da će da država da uplati plate za avgust, dok ne počnemo da radimo u Teklas ili na nekom drugom mestu. Ali još ništa nije stiglo - kaže bivša radnica.

Dodaje, da su iz turske firme, koja bi trebalo da se useli u pogone bivše italijanske fabrike i do marta naredne godine zaposli 600 otpuštenih radnika Geoksa, od prošle nedelje počeli da ih da ih pozivaju na razgovor za posao, te se nadaju da će od septembra i zvanično raditi tamo.

Podsetimo, prilikom posete kompaniji Teklas u Vladičinom Hanu, Vučić je rekao da je država spremna da izdvoji prosečnu platu za one Vranjance iz Geoksa koji ne dobiju odmah posao, da premoste neki period, jer država to sebi može da priušti.

Kada je reč o novim radnim mestima, prednost pri zapošljavanju imaće oni radnici koji su ostali bez posla, a imaju višečlane porodice.

Vučić je najavio i da će država pomoći i drugim manjim domaćim privatnicima u Vranju koji žele da prošire proizvodnju i zaposle radnike Geoksa, ali i druge Vranjance.

Rešenje za preostalih 600 radnika Geoksa znaće se do septembra, za kad je Vučić najavio dolazak u Vranje.

U međuvremenu su počeli i sastanci nadležnih iz lokalne samouprave sa domaćim privrednicima koji žele da zaposle bivše radnike italijanske kompanije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana

    17:02 // 14. 8. 2021.

    Likvidacija još jedne strane firme na jugu. Euroscan doo u Leskovcu likvidiran, radnici bez plate i obaveštenja.

  • Doni

    20:43 // 13. 8. 2021.

    A po čemu su radnici Geoksa privilegovaniji od ostalih koji ostaju bez posla??? Zašto se svima ne uplaćuje navedeni iznos ili je ovo još jedna politička igra?

  • marija

    20:26 // 13. 8. 2021.

    nista licno protiv ovih ljudi,ali,pa jel ovo normalno isplatiti 53 700,a sta je sa radnicima iz nisa sto rade sve tri smene za 40 ooo ,zalosno......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: