Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 8. 3. 2013.

| Društvo

Plate isplaćene, ali ne svima

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
novac2.jpg
Ilustracija, foto: dzungla.org

Zaposleni u niškoj Gradskoj upravi, posle tri dana kašnjenja zbog problema sa izvršenjem gradskog budžeta, juče su ipak primili plate, dok zaposleni u niškim opštinama još čekaju.

Novac je legao na račune svih koji rade u Gradskoj upravi, ali zaposleni u niškim opštinama još nisu primili platu.

- Meni su jutros u Upravi za finansije rekli da plate neće biti, a videćemo od ponedeljka. Ovo je bruka i sramota da plate prvo sebi isplate, a onda svima ostalima - kaže predsednik Opštine Palilula Boban Džunić.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je ranije da plate zaposlenima u javnim gradskim institucijama neće biti isplaćene dok se ne “uravnoteži budžet”.

Kako je Južnim vestima potvrdio Milan Cvetanović portparol gradonačelnika Niša, plata je uplaćena juče. On nije mogao da pojasni da li to znači da je i situacija u budžetu Grada povoljnija.

- Gradonačelnik je rekao da očekuje da Direkcija za izgradnju grada u toku dana izađe iz blokade - prokomentarisao je Cvetanović.

blokada Blokada prepolovljenaNa sajtu Narodne banke Srbije jedan od računa Grada i dalje je u blokadi, ali ne za 38 miliona dinara kako je bilo pre koji dan, već za 17,5 miliona. I pored prepolovljene blokade, novca ipak nije bilo za sve koji se finansiraju iz budžeta.

Tako i u Gradskoj opštini Medijana još čekaju transfer novca iz Grada. Načelnik Aleksandar Radojković pojašnjava da je jedan deo plata isplaćen sa računa opštine, ali iz gradskog budžeta kako kaže, novac nije stigao.

- To je regulisano Odlukom o raspodeli transfernih sredstava i kada jedna opština dobije sve treba da dobiju, tako da kada nema za jednu, nema ni za ostale - objašnjava Radojković.

Podsetimo, iako je tokom nedelje gradonačelnik Niša Zoran Perišić tvrdio da račun Grada nije blokiran, stopirao je isplatu plata zaposlenima u Gradskoj upravi zbog “situacije sa budžetom”. Međutim, to nije dugo trajalo i oni su svoje zarade dobili već u četvrtak. Zaposleni u opštinama su i dalje na čekanju. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jovan

    09:51 // 23. 5. 2013.

    Dao bih vam ja ali nogu u ... to se ponabijalo kuso i repato..bez 90% istih se moze (gradske opstine..) jos se bune sto im kasni plata tri dana...pa neka izadju u narod da vide da u firmama kasni i po tri cetiri meseca...

  • Sreten

    13:26 // 13. 3. 2013.

    Ustanovi "Mara", dnevnom boravku za decu i odrasle ometene u razvoju, je poslednji put isplaćena januarska plata, iako se finansira iz budžeta grada. Dok se nekima daju i bonusi za 8. mart, ovaj mali kolektiv sa velikom odgovornošću je zaboravio i grad i gradonačelnik, a novopridošli direktor je totalno nezainteresovan da se nešto po tom pitanju promeni. Nemojte da se čudite ukoliko zaposleni vrlo brzo započnu sa štrajkom i budu primorani da štićenike ove ustanove vraćaju kućama.
    Apelujem na Južne vesti da isprate malo ovaj slučaj, jer ako se uskoro nešto ne reši, izveštavaće o besnim ženama štrajkačima!

  • Ja

    11:17 // 11. 3. 2013.

    Bitno da je Perisic sebi platu isplatio!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: