Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 21. 11. 2013.

| Društvo

Ples predškolaca nije obavezan

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
predskolci-na-trgu-*ivanjickiradio.com*.jpg
Ovako je bilo u Ivanjici u okviru akcije "Rastemo uz ples - Predškolci na trgovima", foto: ivanjickiradio.com

Dok pojedini roditelji niških mališana koji idu u vrtiće “Pčelice” negoduju zbog dodatnih troškova za organizaciju plesa predškolaca, iz ove ustanove poručuju da ništa nije obavezujuće.

Roditelji koji su se javili redakciji tvrde da je umesto tradicionalnog maskenbala mališana, iz vrtića niške “Pčelice” predložena manifestacija slična Paradi maturanata.

- Od roditelja se traži dva puta po 500 dinara na ime naknade za ideju tj. autorska prava. Verovatno je to podvedeno pod organizacija završne manifestacije i roditelji se pljačkaju. Sramota - napisala je jedna majka iz Niša.

Još jedan roditelj koji se javio redakciji negoduje zbog ovakve ponude i naglašava da se ni Parada maturanata ne plaća.

- Traže nam dva puta po 500 dinara, ali ne znam za šta. Parada maturanata se ne plaća, zašto bi mi plaćali? - pita ovaj roditelj.

jonic Jonič: "Za sve primedbe tu je Savet roditelja"Direktor niške “Pčelice” Zoran Jonić tvrdi da ova akcija za roditelje nije obavezujuća. Ipak, potvrđuje da se plaća, ali samo 500 dinara i da je to predviđeno kao naknada za autorska prava.

- Sve akcije su dobrovoljnog tipa i to se rešava preko Saveta roditelja. Nije obavezujuće uopšte i roditelji sve primedbe mogu da iskažu preko Saveta roditelja. Plaća se 500 dinara, ali ko ne želi ne mora, nije obavezujuće - kaže Jonić.

Reč je o organizaciji manifestacije “Rastimo uz ples - Predškolci na trgovima”. Ova akcija se u Srbiji i pojedinim zemljama u regionu sprovodi od 2011. godine u organizaciji “Dečije plesne asocijacije”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Tog dana, obično u proleće, predškolci iz brojnih gradova, u istom trenutku, plešu na trgovima.

Deca plešu uz 8 dečijih kompozicija, s tim što poslednju “Pačiji ples” igraju sa svojim roditeljima i vaspitačima. Mališani iz Niša su ove godine prvi put plesali u okviru ove akcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realista

    00:23 // 27. 12. 2013.

    Jonić ne zaslužuje da obavlja ovaj posao! Uvede taksu za ples dece i samim tim ih spreči da svi zajedno u tome učestvuju. Uvede cenu paketića od 1600 din i spreči decu da dobiju paketiće. Strašno!

  • petar pan

    08:41 // 22. 11. 2013.

    U vrticu petar pan trazeno je 1000 din naime autorskih prava... Ako originalni CD(sa aut.pravima,honorarom izvodjaca..)kosta 500-700 din, Jonicu treba vise. Roditelji bojkotujte "PLES ZA 1.000 DIN"

  • Ciceron Zaplanjsky

    07:18 // 22. 11. 2013.

    G.Blagojeviću, pustite moj komentar,ne skrivajte ni Jonića ni Ljubu belmuža.Odite u Prosek,odmah na ulaz iza parkirališta šlepera levo, i pogledajte te dve građevinske latifundije sa priv. asvaltom...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: