Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 12. 5. 2020.

| Društvo

Po 16 škola i vrtića u Nišu opet radi, za sada nema mnogo dece

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
vrtić Niš
Prvog dana kako su vrtići otvoreni 2 % dece krenulo; foto: PU Pčelica

Produženi boravak za školarce i vrtići za decu do sedam godina nakon dva meseca ponovo su otvoreni, ali samo za decu koju nema ko da čuva, pa ih u niškim školama i vrtićima za sada nema mnogo. U ponedeljak, 12. maja, sa radom je počelo, kažu nadležni, 16 osnovnih škola i isto toliko vrtića.

Za produžene boravke ne vlada veliko interesovanje, kaže načelnik Školske uprave Dragan Gejo, ali očekuje da ono bude veće kako vreme odmiče. Za sada, u svakoj od škola ima jedne ili dve grupe đaka. U većini produženih boravaka ima od petoro do sedmoro dece, a izuzetak je Osnovna škola "Dušan Radović", u koju je sa prvim danom otvaranja stiglo njih 12.

Deca nemaju obavezu da nose zaštitnu opremu, ali učitelji, vaspitači i ostalo osoblje nosi, iako su, kaže Gejo, svi testirani na novi virus.

Učiteljice su sa njima, svi su testirani, roditelji prate svoju decu. Dovoljno je da nemaju temperaturu, da ne kašlju, da im ne curi nos i da su stabilni. Tada mogu da dođu. U vrtićima ima trijažnih sestara, koje takođe imaju beskontaktne toplomere - navodi načenik Školske uprave.

U vrtiće je krenulo, kažu u Predškolskoj ustanovi Pčelica, 189 dece, što je svega 2 % ukupnog broja. Grupe su sačinjene od troje do petoro dece.

Prethodnih dana pojedini roditelji su se požalili Južnim vestima da im je rečeno da jaslene grupe neće raditi. Ipak, u Pčelici kažu da primaju i decu mlađu od tri godine, te da se njih 26 juče vratilo u vrtiće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    14:07 // 12. 5. 2020.

    Neće roditelji lakše im da plaćaju nekog da će m decu cuva

    • Mb

      16:34 // 12. 5. 2020.

      Cuti molim te...mnogo je pametnije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: