Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 13. 12. 2021.

| Društvo

Po 33.000 dinara za najbolje studente iz Prokuplja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vestiPro
Prokuplje
Grad Prokuplje isplatiće po 33.000 dinara za najbolje studente; foto: Lj.M.

Novčanom nagradom od po 33.000 dinara Grad Prokuplje će jednokratno nagraditi 72 najbolja studenta, a nagrada se dodeljuje za podsticanje obrazovanja i usavršavanja nadarenih učenika i studenata, za čiju namenu je ove godine iz gradske kase izdvojeno oko 2,3 miliona dinara.

Nagrađeni su studenti različitih fakulteta svih državnih univerziteta u Srbiji sa prosekom studiranja većim od ocene 9, čije se studiranje finanasira iz republičkog budžeta.

Ovo je samo mali znak pažnje lokalne samouprave za rad i trud koji ovi mladi ljudi čine tokom školovanja. To je naša budućnost i očekujem da se po završetku studiranja većina vrati u svoj grad i tu nastavi da živi i radi. Nadam se da će neki imati prilike da se zaposle u lokalnoj samoupravi i svojim znanjem pomognu razvoj ove sredine – rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Iz Gradske uprave podsećaju da je ovo tradicionalna nagrada koja se svake godine dodeljuje najboljim studentima iz Prokuplja, a od prošle godine delimično se finanasiraju i studije 5 prokupačkih studenata na univerzitetima u Rusiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danijela

    11:13 // 13. 12. 2021.

    Kada ce Nis nagraditi ovako decu. Ovde kod nas je opste rasulo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: