Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 27. 4. 2023.

| Društvo

Po 6.800 dinara - mesečne stipendije za niške srednjoškolce i studente

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
1682597339543
Dodeljene stipendije; foto: JV

Skoro 120 niških srednjoškolaca i studenata dobilo je od Grada Niša godišnje stipendije koje će na mesečnom nivou iznositi 6.800 dinara. Pored toga, gradonačelnica Niša najavila je i moguće subvencije gradskog prevoza za srednjoškolce.

Ukupno 76 učenika niških srednjih škola, sa prosekom ne manjim od 4,50 i makar jednom nagradom na republičkom ili mađunarodnom takmičenju, dobilo je godišnje stipendije od Grada. Na taj način podržana su i 43 studenata Univerziteta u Nišu, sa prosekom iznad 9. 1682597339559 Godišnja stipendija; foto: JV

Učenica Lana Danković ističe da joj stipendija, pre svega znači kao podsticaj za za dalji rad i napredak.

Definitivno je veliki podsticaj za dalje uspehe i želja da još više radim i trudim se, kako za sebe, da to bude veliki uspeh i da ja budem ponosna, tako i moji roditelji - Lana Danković iz Gimazije Bora Stanković.

1682597339550 Zapostavljeni Regionalni centri za talente; foto: JVJovan Zdravković iz Gimnazije Bora Stanković ove godine plasirao se na dva republička takmičenja iz biologije. Jedno od njih je i u pisanju naučnih radova u okviru Regionalnog centra za talente, koji se, kako smatra nepravedno, zapostavljaju i gase.

Pisanje naučnog rada je zahtevno, jer prvo treba da se nađe tema, sprovede istraživanje, zaključak i na kraju odbrana, što je vrlo interesantno, ali se malo polaže na to, deca vrlo malo idu, Regionalni centri se gase, a ne treba baš tako da bude. Stvrano je žalosno što se najmanje pažnje posvećuje tome, jer opet je to i neka priprema za fakultet - kaže Zdravković.

Ističe da mu je novčana pomoć manje važna i da je mnogo više zahvalan na satisfakciji koju dobija od Grada.


Grad razmatra dodatne subvenicije

Uz čestitke nagrađenim stipendistima gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, najavila je i moguće dodatne subvencije za srednjoškolce.

Ja neću da obećavam, ali ćemo verovatno od jeseni, od nove školske godine - neke subvencije i pomoć dati za srednjoškolce. Finansijski bolje stojimo u budžetu, pa ćemo imati mogućnost da vam pomognemo kada je gradski prevoz u pitanju - rekla je Sotirovski.

Kako je rekla, u planu je da subvencije za gradski prevoz važe za srednjoškolce bez obzira na to koje su dete u porodici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljilja

    22:43 // 27. 4. 2023.

    76 +43=119 To je broj korisnika stipendija Grada Nisa.

  • Auuu

    15:45 // 27. 4. 2023.

    Auuu...koja lova...
    Koliko li Gaga S. mesečno potroši na sokić u kafiću. Mislim novac svih nas, pošto svoj ne troši, a i zašto bi...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: