Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:59, 29. 11. 2018.

| Društvo

Po novom Statutu grada moguće i nove gradske uprave, sledi javna rasprava

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
nebojša ranđelović
Savetnik izneo predloge promena Statuta; Foto: JV

Zbog fleksibilnosti i eventualnim novim potrebama Grada Niša, izmene i dopune Statuta grada omogućiće i formiranje novih gradskih uprava, kaže savetnik gradonačelnika Nebojša Ranđelović, a najavljuje javnu raspravu za sledeću nedelju.

Zakon o lokalnoj samoupravi omogućava da gradovi iznad 50.000 stanovnika mogu da imaju više gradskih uprava, objašnjava Ranđelović, pa je gradska komisija koja radi na novom Statutu ostavila Nišlijama i tu mogućnost.

Mi smo dali tu mogućnost, da vidimo da ako bude bilo potrebe da se shodno tome... dakle izmene i dopune Statuta ne treba da budu ograničavajuće, da budu fleksibilne, da daju mogućnost da se shodno potrebama grada ustvari organizuje Gradska uprava - kaže Ranđelović.

Dopuna Statuta predviđa i veće učešće javnosti u radu gradskih struktura, jača ovlašćena Gradskom veću u oblasti kontrole i nadzora, ali i preciziranje statusa mesnih zajednica.

Mi imamo taj problem što nam gradske opštine nisu jedinice lokalne samouprave, a zakon je jasan. Pa smo napravili jedno kompromisno, odnosno prelazno rešenje, da mesne zajednice kao način organizovanja mogu da postoje, ali da budu u strukturi grada - rekao je Ranđelović.

Javna rasprava i javna tribina biće održana 4. decembra u Skupštini grada, a 6. decembra biće predočena rešenja šefovima odborničkih grupa. Poslednji korak je da izmene i dopune Statuta budu usvojene u gradskom parlamentu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    06:37 // 1. 12. 2018.

    Preletacevicu Randjelovicu,koga briga za tvoja nesuvisla objasnjenja?Zali boze sto takvi,sto prodadose veru za veceru,edukuju omladinu !

  • Petronije

    14:11 // 30. 11. 2018.

    Kako ćeš pred studente, jado. Kako ćeš im ovu priču pojašnjavati. Šta ćeš im kazat. Oli ćeš pocrvenit. Narod posustao. Zanemoćao. A, ti bi, savetniče, da ga jašeš. Za sve pare. Sramoto.

  • Marko

    10:46 // 30. 11. 2018.

    Ma najbolje formirajte jos jedno 20 gradskih uprava, nema vas dovoljno vec u postojecoj upravi. Ponestalo vam stolica gde da sedite, pa ste se dosetili ne da kupite nove stolice, nego da izmislite cele nove gradske uprave kako bi zaposlili gladne partijske kadrove.
    Grad Nis u blokadi ili na ivici blokade vec godinama, a vi bi jos birokratije preko ledja naroda da nagurate u kancelarije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: