Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 27. 8. 2010.

| Društvo

Počela gradnja "Pašine česme"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Leskovac, Pašina česma

Bez velike medijske pompe, investitori iz Omana i Ujerdinjenih Arapskih Emirata počeli su pripremne radove na poznatom izletištu Leskovčana Pašina česma, gde će u kompleks objekata uložiti 20 miliona evra.

Sam početak pripremnih radova imali su prilike da prate i Salim al Orejmi, koji je u leskovačkoj javnosti poznat kao jedan od suvlasnika sportskih i ugostiteljskih terena Pašina česma, i Salim Alhapsi, predsednik Unije sporta Arapskog zaliva.

- Do maja naredne godine trebalo bi da bude okončana prva faza radova i tada će biti i svečano otvaranje – kaže Orejmi.

Prema izjavama investitora, za lokaciju Pašina česma su se odlučili posle obilazaka više lokacija u Evropi, a ključni razlog su divni tereni okuženi šumom i blizina niškog aerodroma.

Planom radova predviđeno je najpre gradnja fudbalskih teren, hotela, etnoparka, restorana, ali i brojnih mini tereni za sve sportove.

Gradska skupština Leskovca dala je nedavno u zakup na 20 godina izletište Pašina česma, koje se prostire na 86 hektara. Na javno raspisani konkurs javila se samo jedna firma, "Emirejts pauer" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Investitor je, kako kaže gradonačelnik Slobodan Kocić, prihvatio uslov da 50 radnika, koliko će raditi u novosagrađenom kompleksu, bude angažovano iz leskovačkog kraja i da se takođe kompletna hrana za potrebe gostiju hotela nabalja od proizvođača iz Leskovca i okoline.

Objekti na Pašinoj česmi, koji su u jadnom stanju, bili su deo kompanije Nevena i Nevturs, koje su menjale i status i strukturu kapitala, a posle dugog sudskog sporenja pripali su gradu Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • IVORY

    02:03 // 28. 8. 2010.

    Jos jedno mesto koje ce biti pretvoreno u zabavni park, SPA ili nesto trece. Dogodine umesto odlaska u prirodu, sacekace nas Dizni svet ili tako nesto :/

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: