Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:04, 7. 3. 2017.

| Društvo

Počela izgradnja Centra za dijalizu u Lebanu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Radovi na završetku Centra biće završeni za 3 meseca; foto: Evropski Progres

Pacijenti iz Lebana, Bojnika i Medveđe koji boluju od bolesti bubrega, uskoro više neće morati da putuju na dijalizu do Leskovca jer su započeti radovi  na završetku Centra za dijalizu pri Domu zdravlja u Lebanu. Rok za završetak radova je 3 meseca.

Svi završni građevinski radovi, električne instalacije, ventilacija i klimatizacija izvode se uz pomoć sredstava Evropske unije i Vlade Švajcarske koje su kroz razvojni program Evropski Progres izdvojile 5 miliona dinara, koliko je izdvojeno i iz budžeta Opštine Lebane.

Naši pacijenti i pacijentkinje neće više morati da putuju u Leskovac na dijalizu jer će im neophodna zdravstvena usluga biti dostupna ovde u Lebanu, a istovremeno ćemo rasteretiti sanitetska vozila koja su neophodna za druge intervencije - rekao je Vojin Trajković, direktor Doma zdravlja u Lebanu.

Dom zdravlja će, uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, dobiti i deo medicinske opreme  za budući Centar za dijalizu koja uključuje defibrilator, EKG aparat, monitor za pacijente, 8 ležajeva i jedan suvi sterilizator, dok će 2 lekara i 8 medicinskih sestara proći potrebne obuke.

Inače, radove na završetku Centra za dijalizu izvodi lebanska građevinska firma "Invest Produkt” koja je izabrana u postupku javne nabavke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: