Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 11. 2. 2022.

| Društvo

Počela izgradnja biciklističke staze kod "Zone 3" u Nišu, vozači zabrinuti zbog parkinga

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
bic staza tt
Staza će biti obeležena kod "Zone 2"; foto: T. T.

Nakon što je prošle godine rekonstruisan deo biciklističke staze na Bulevaru Nemanjića, radovi su nastavljeni na bulevaru kod Tržnog centra “Zona 3”. Kako se u ovom delu parkiraju automobili i uvek se traži mesto više, građani apeluju da se prvo reši problem parkiranja, a tek onda staza za bicikliste.

Za rekonstrukciju 230 metara staze na Bulevaru Nemanjića, prošle godine je izdvojeno 6 miliona dinara. Kako nije ceo Bulevar Nemanjića obeleležen stazama za bicikliste, ti radovi su nastavljeni od raskrsnicr sa Ulicom Blagoja Parovića do raskrsnice sa Ulicom Pariske komune. bicstaza tt3 Nema prkiranja; foto: čitalac

Vozači koji tu inače parkiraju zatekli su obaveštenje da zbog radova na delu trotoara do “Zone 2” uklone svoja vozila kako bi se radovi nesmetano odvijali.

Super je što konačno obeležavaju stazu na Bulevaru, ali biće oko 100 parking mesta manje što je ogroman problem. Prvo neka obezbede i reše to, pa onda neka izvode radove - kaže Nišlijka.

bi staza tt2 Radovi uveliko teku; foto: T. T.Koliko novca je za izvojeno i kada će staza u ovom delu biti završena, za sada nije poznato, ali se očekuje odgovor iz Direkcije za izgradnju.
Podsetimo, nakon što su prošle godine obeležene staze duž Bulevara Nemanjića, Nišlije su se požalile na ivičnjake koji “vire” iz novih biciklističkih staza.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zvezdan

    00:24 // 16. 2. 2022.

    Zatvaranje ulica po centru za saobraćaj i intenzivno pravljenje biciklističkih staza i parkirališta za bicikle. Takođe, ulaganje u parkinge na više nivoa svuda po gradu i problemi građana će se rešiti "sami od sebe" za 10-20 godina. Samo treba istrajati.

  • Dejan

    18:30 // 12. 2. 2022.

    Zašto grad ne objavi na svom sajtu mapu izgrađenih biciklističkih staza, a onda i planiranih pa da vidimo ima li smisla. Ovo sad očigledno nema smisla. Odakle kreće biciklistička staza? Od Delte. I gde se završava? Kod kružnog toka sa Sremskom. I trebaš biciklu na ruke da doneseš do Delte, da se voziš do Sremske i onda opet na ruke da nosiš do neke sledeće biciklističke. Smešno

  • Aleksa

    14:28 // 12. 2. 2022.

    Vala parking mesta ima, od njih ne možeš kolima da prođeš ulicom. 2/3 ulice zauzmu, pa se guramo u saobraćaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: