Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 23. 11. 2021.

| Društvo

Počela izgradnja kanalizacione mreže u Svrljigu, najavljena i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Radovi na komunalnoj infrastrukturi - Svrljig
Vrednost radova 4,5 miliona evra; foto: MGSI Đorđe Krstić

Stanovnici svrljiške opštine trebalo bi da za tri godine dobiju fabriku za prečišćavanje otpadnih voda koja će obuhvatiti oko 7.000 ljudi, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u Svrljigu, gde su danas, bar zvanično, počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže, koji prethode izgradnji fabrike. Vrednost radova je 4,5 miliona evra.

Radovi na komunalnoj infrastrukturi - Svrljig Rok za završetak radova 39 meseci; foto: MGSI Đorđe Krstić Kako je saopšteno iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u okviru projekta “Čista Srbija”, u opštini Svrljig će biti izgrađeno 6.040 metara kanalizacione mreže, a zatim i postrojenje za preradu otpadnih voda.

Ovde danas pokrećemo radove na kanalizacionoj infrastrukturi, izvodimo šest i po kilometara, a posle ćemo izgraditi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda kako bi Svrljig dobio šansu da svoju komunalnu infrastrukturu ima kao razvijene zemlje srednje Evrope. Kada uradimo kanalizacionu infrastrukturu, uradićemo novi asfalt, što je još jedan korak kako bi Svrljig podigli u svakom smislu sa standardom života za njihove građane - rekao je ministar Momirović.

Prema rečima predsednika Opštine Svrljig Miroslava Markovića, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda će unaprediti zaštitu životne sredine, a pokušaji da se to uradi traju decenijama unazad.

Radovi na komunalnoj infrastrukturi - Svrljig Svrljižani ostali i bez šahti po odlasku ministra; foto: M. D. Naajvljeni rok za završetak radova je 39 meseci, uključujući i probni rad, a za to će se izdvojiti 4,5 miliona evra novca svih građana.


Šahte i mašine samo za doček ministra, po njegovom odlasku odvezena i dekoracija

Naselje Rosulja u Svrljigu, gde je ministar Momirović danas otvorio radove na infrastrukturi, dobilo je pre njegovog dolaska i nove šahte, sadnice drveća, mašine i tablu na kojoj je predstavljen projekat sa datumima početka i kraja radova.

Radovi na komunalnoj infrastrukturi - Svrljig Šahte i mašine u dekorativne svrhe za doček ministra, Svrljižanima samo tabla; foto: M. D. Međutim, ispostavilo se da je svrha svega bila samo dekorativna jer je, kažu Svrljižani, scenografija dovežena pre dolaska ministra, a odvezena po njegovom odlasku.

Nakon što su šahte, sadnice i mašine odvežene, u naselju Rosulja ostala je samo - tabla.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    11:08 // 24. 11. 2021.

    Toma, sahte i sadnice su glavne atrakcije putujuceg cirkusa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: