Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 13. 7. 2012.

| Društvo

Počela izgradnja mosta na koridoru 10

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Autoput

Grčka firma “Terna” započela je izgradnju prvog velikog mosta preko Južne Morave na deonici Koridora 10 od Grabovnice do Grdelice.

- Most se gradi blizu Leskovca u mestu Mala Kopašnica, za pun profil autoputa, odnosno svih šest traka - izjavio je predstavnik Koridora Srbije Darko Šubarević.

Kako prenosi B92 pozivajući se na agenciju Tanjug, grčka firma izvodi radove na mostu u saradnji sa lokalnim podizvođačima.

- Trenutno se izvode radovi na betoniranju zajedno sa armiranjem temelja mosta - rekao je Šubarević.

Na toj deonici je, prema njegovim rečima, planirana izgradnja još jednog mosta preko Južne Morave, koji će biti udaljen oko 1,8 kilometara sa severne strane od mosta čija je izgradnja danas započeta.

Najteža će biti napraviti deonicu duž Grdeličke klisure u dužini od 27 kilometara, koja će biti izgrađena po obodu klisure, rekao je Šubarević.

Radovi na izgradnji autoputa od Grdelice do Rabovnice počeli su 25. juna ove godine i “Terna” bi trebalo da ih završi do jula 2014. godine.

Južni krak Koridora 10 kroz Srbiju se proteže od Grabovnice do makedonske granice i na tom delu je do sada već završena deonica autoputa od Levosoja do Preševa u dužini od 22 kilometra.

Preostalo je da se završi izgradnja oko 75 kilometara Koridora 10 od Grabovnice do Levosoja i na većem delu trase su radovi u toku.

Kako saznajemo, postojeći put M-1 će ostati u funkciji kao alternativa i služiće za lokalni saobraćaj.
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: