Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 27. 12. 2016.

| Društvo

Novi šalteri i rekonstrukcija zgrade niškog Aerodroma

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Radnici na zgradi aerodroma
Od sledeće nedelje novi šalteri; Foto: ni.rs

Putnici koji sa niškog aerodroma lete za evropske destinacije, ubuduće bi trebalo da se brže ukrcavaju na avion, jer će, kako najavljuju, “Konstantin Veliki” kroz nedelju dana imati duplo više šaltera za prijavu. Izgradnja je počela zajedno sa rekonstrukcijom krova, svetlosnih kupola i izolacije na aerodromskoj zgradi.

Takozvanih “chek-in” šaltera će ubuduće biti 4. Zahvaljujući tome što će Aerodrom imati duplo više u odnosu na dosadašnja 2, kako su saopštile gradske vlasti, putnici će brže prolaziti kroz aerodromske procedure pre ukrcavanja na avion.

Na ovaj način osoblje aerodroma moći će da za kraće vreme opsluži veći broj putnika, jer je to sada, kada imamo 9 redovnih linija, prekopotrebno da bi se smanjile gužve i čekanje u redu - kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Zgrada aerdoroma stara je 30 godina, a od izgradnje se, prema rečima gradskih vlasti, prvi put renovira. Gradonačelnik i većnici na aerodromu Najavili ulaganje u aerodrom i sledeće godine; Foto: ni.rs

Aerodromska zgrada dobiće potpuno novi izgled i siguran sam da će nakon završetka radova dolazak u Niš i prvi susret sa gradom za svakog biti lepši nego što je to u ovom momentu - dodao je Bulatović.


Sledeće godine novi agregat i rendgen

Gradonačelnik je najavio da ovo nije kraj ulaganja u aerodrom i da nastavak opremanja očekuju sledeće godine.

Biće kupljen novi agregat za snabdevanje aviona električnom energijom, kao i rendgen prolazi za pregledanje prtljaga čime će i bezbednost na samom aerodromu biti na mnogo višem nivou - kazao je gradonačelnik Niša.

Ukupno će u obnavljanje zgrade i nabavku opreme biti uloženo 37 miliona dinara, od kojih 35 iz budžeta Niša, a ostatak novca ulaže sam aerodrom.

Podsetimo da trenutno iz Niša lete kompanije "Wizz Air" i "Ryanair", dok će od proleća leteti i švajcarski prevoznici "Swiss Air Lines" i “Germania Flug”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • igor

    10:42 // 28. 12. 2016.

    ne pravite od babe devojku vec dogradite deo gde ce putnici cekati na ukrcavanje u avion a ne kao sad ispod "plastenika"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: