Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 10. 8. 2022.

| Društvo

Počela izgradnja novog cevovoda u Nišu, vrednost oko 200 miliona dinara

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
cevovod
Rok do kraja godine; foto: JKP "Naissus" Niš

Za izgradnju novog veznog cevovoda na izvorištu Medijana, koji bi trebalo da doprinese boljem vodosnabdevanju u Nišu, iz gradske kase izdvojeno je oko 200 miliona dinara. Nadležni kažu da će to omogućiti da se grad snabdeva vodom sa novih 150 litara u sekundi. Planiraju završetak radova do kraja godine.

Niški vodovod osnovan je pre više od 80 godina, a rekonstrukcija je rađena još 70-tih godina prošlog veka. Mnogi građani, naročito oni koji žive u rubnim delovima Niša, često poslednjih godina na tropskim temperaturama ostaju bez vode.

cevovod Sotirovski kaže da je to jedna od najvećih investicija u poslednjih 20 godina; foto: JKP "Naissus" Nekima od njih problem bi mogao da bude rešen sledeće godine, jer će, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, novi cevovod omogućiti i da se još neko selo poveže na gradski vodovod.

Gotovo da nema dana da nam se ne javljaju sugrađani iz okolnih sela da pitaju da li je moguće da se priključe na gradski vodovod. Sada imamo slabije vodosnabdevanje za grad Niš, koji se, vidite i sami, brzo širi i po broju stanovnika i teritorijalno. To znači da ćemo sutradan moći da razmišljamo da još neko selo priključimo na gradski vodovod - navodi ona.

Dodaje da je vezni cevovod pretkorak ka rešavanju problema sa vodom koji postoje u Opštini Doljevac, kao i da Grad sada bolje stoji finansijski nego prošle godine i da je zato bilo moguće početi izgradnju cevovoda.

Izdvojeno je oko 200 miliona dinara i to je jedna od najvećih, ako ne i najveća investicija u poslednjih 20 godina. Posebno smo zadovoljni jer smo imali mogućnost da odvojimo toliko para, jer finansijski sada mnogo bolje stojimo nego prošle godine - kaže Sotirovski.

Direktor JKP Naissus Goran Milosavljević kaže da je potrebno ceo grad opasati cevovodom velikog prečnika jer bi to značilo apsolutno sigurno vodosnabdevanje u narednim decenijama.

U drugoj fazi radova ćemo preći na rekonstrukciju rezervoara na Viniku, spustiti vodu do naselja Branko Bjegović, a zatim ćemo polako formirati drugu visinsku zonu severozapad, što znači bolje vodosnabdevanje stanovnika toponičkog puta i okoline - objašnjava on.

Radovi bi trebalo da obuhvate postavljanje ukupno oko 1.200 metara cevi. Planirano je da se radovi završe do kraja ove godine, a da građani sledeće godine koriste prednosti cevovoda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niški

    17:29 // 12. 8. 2022.

    Ako sam dobro shvatio
    200 miliona din.=1,7 mliona €
    1700000€ ÷ 1200metra
    1metar=1400€
    Zlatne li su cevke

    • Vladanis

      06:30 // 15. 8. 2022.

      Naravno dá jesu,kako ti je to promaklo stručnjaku???!!!! Mogao bi za direktora čim barataš sa ovako komplikovane operacije!!!!

  • Дес - пот

    14:08 // 11. 8. 2022.

    Ма немо' бата Рако такО, имају га сви, ал' на поједини се укиселИо од мЛого прање са' погАн сапУн, па се мора укључи центрифуга на најголему брзину!

  • Су Си

    00:00 // 11. 8. 2022.

    Све у свему пропаст сотоне и њених ађутаната и све у том духу, вода из нишаве да се пије уместо воде из захвата селова које би решило све потребе у будућности као и једноставно проширење одводних решетки за слободно отицање кишнице

    • Zlobnik II

      14:06 // 11. 8. 2022.

      @Су Си : Neću ništa da komentarišem jer ne mogu da pohvatam nit konca...
      Ali se slažem !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: