Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:32, 25. 3. 2022.

| Društvo

Počela izgradnja vodovoda ka Neradovcu kod Vranja - voda za piće za godinu dana, novo je obećanje vlasti

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Neradovac
Vrednost investcije 100 miliona dinara; foto: M. D.

Nakon decenije obećanja gradskih vlasti da će problem vodosnadbevanja u selu Neradovac kod Vranja biti rešen, radovi na izgradnji vodovodne mreže dužine 5,7 kilometara su počeli, a najnovije obećanje nadležnih je da će Neradovčani gradsku vodu za piće imati za godinu dana. Vrednost investicije je 100 miliona dinara.

Radovi su počeli u sredu u Ulici Proleterskih brigada u Vranju ali će, kako je rekao direktor Vodovoda Goran Đorđević, biti izgrađena i vodovodna mreža u samom selu, po ulicama.

Tako će svi žitelji dobiti pijaću vodu. Mi na taj način zapravo rešavamo problem koji datira još od 2010. godine. Ali ovo gradsko rukovodstvo je smoglo snage da u finansijskom i projektno-tehničkom smislu stvori uslove da konačno Neradovac dobije sve karakteristike prigradskog naselja - rekao je Đorđević.

Da je problem odugovlačenja izgradnje vodovodne mreže bila projektno-tehnička dokumentacija koja je morala da se menja, a zatim se čekalo i da se završi proces ekspropijacije kako bi se dobila građevinska dozvola, objasnio je gradonačelnik Slobodan Milenković i najavio nova ulaganja u to selo.

Nakon što smo obezbedili sredstva iz kreditne linije, krećemo sa izgradnjom vodovodne mreže. Ovo je dokaz da gradsko rukovodstvo podjednako brine o gradu, ali i o prigradskim naseljima. Tako stvaramo sve potrebne uslove za ostanak ljudi na selu. I izgradnja kanalizacione mreže u selima, preko projekta „Čista Srbija“, kreće upravo u selu Neradovac. Želimo da u Neradovcu zaživi i društveni život. U tom smislu, privodimo kraju dokumentaciju i za rekonstrukciju Zadružnog doma - najavio je Milenković.

Podsetimo, još 2012. godine je potpisan ugovor za izgradnju vodovodne mreže između tadašnje Direkcije za izgradnju grada i Direkcije za vode Srbije, a odgovora gde je zapelo i gde je nestalo 12 miliona nema do danas.

Meštanima je kasnije rečeno da je taj novac vraćen a, kako kažu, od tada je svaka struktura vlasti “mahala tim papirima” govoreći da je vodovodna mreža gotova stvar.

Enigmu o vodosnadbevanju u Neradovcu pre skoro dve godine za Južne vesti pokušao da reši direktor Vodovoda Goran Đorđević, koji je rekao da na osnovu starog projekta nije bilo šanse da se izdaju građevinske dozvole, jer nisu bili rešeni imovinski odnosi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • profesor

    09:36 // 25. 3. 2022.

    ma i od magare mleko će ponudiv pred izbori...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: