Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 18. 11. 2021.

| Društvo

Počela priprema izgradnje parkinga kod škole "Sveti Sava", ali pokrenuta i peticija nezadovoljnih građana

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
oš sveti sava t. t
Građani protiv igradnje parkinga zbog zagađenja; foto: T. T.

Iz Grada i Parking servisa rekli su da će javnost biti blagovremeno o svemu obaveštena, pa onda danima nisu odgovorili na pitanja Južnih vesti, ali jesu započeli sa pripremom terena kod OŠ “Sveti Sava”, gde planiraju prvi niški humanitarni parking. Protiv parkinga se u prvom danu potpisivanja peticije izjasnilo više od 500 Nišlija.

Da li će i kada početi radovi na izgradnji prvog humanitarnog parkinga sa 200 mesta i prihodom koji bi usmeravali na lečenje bolesne dece, iz Grada nije rečeno. Gradonačelnica Niša rekla je ranije da će parking umesto sportskog terena svakako graditi, a da je za park predviđena druga lokacija.

Više detalja, međutim, iz Grada i dalje nema.

Poštovana, o temi koja Vas interesuje bićete na vreme obavešteni. Hvala - piše u odgovoru službe za informisanje.

Odgovor iz Parking servisa bio je "bićete obavešteni i pre početka radova", ali su radovi počeli, a obaveštenja nema.

Na lokaciji kod škole raščišćavaju teren, uklanjaju ograde i reflektore. parking oš sveti sava T. T. Ograda je porušena; foto: T. T.

Počeli su radovi, ali su i građani počeli da prikupljaju potpise protiv njih. Pokretači peticije smatraju da je izgradnja parkinga zbog izduvnih gasova, automobila i buke, opasna po zdravlje dece. Pozivaju se i na to što je Niš jedan od gradova sa najzagađenijim vazduhom.

Ako ih ne sprečimo da izgrade ovaj objekat, parkić će izgubiti svoju osnovnu namenu, kao mesto za odmor i rekreaciju. Ovakva situacija u normalnom svetu je potpuno urbanistički neprihvatljiva. Namena ove površini bi trebalo da bude parkovska, kako bi bila u skadu sa okuženjem - stoji u peticiji.

Gradonačelnica Niša izjavila je da tu nikada nije bilo parka i da će on biti na nekoj drugoj lokaciji, koja je u planu.

Pa tu nije park, tu ni sada nije park. Kakav park? Pa park će biti na jednom drugom mestu i to naši urbanisti rade i tu će biti humanitarni parking - rekla je gradonačelnica juče u skupštini Grada.

Jedan od pokretača peticije kaže da je istina da tu nikada nije bilo parka, ali kako je na tom mestu bilo teniskih terena, koji predstavljaju sportske aktivnosti, prostor je imao prihvatljivu i zdravu namenu.

Nemamo mi ništa protiv skupljanja novca za bolesnu decu, ali Parking servis je dovoljno jak da od svog parkiranja i u želji, može da odvoji te pare. Mora da se vodi računa i o zdravlju druge dece zbog zagađenog vazduha - kaže jedan od pokretača.

Reflektori oš sveti sava T.T. Porušeni su i reflektori sa nekadašnjeg teniskog terena; foto: T. T.Obilaskom terena zatekli smo i Zorana Manitaševića, kako demontira porušene reflektore koje je postavio još u vreme kada je gradio teniske tereni i koji je, kaže, još u sporu sa Gradom, pa ovakve radove smatra neprihvatljivim.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Majka

    19:09 // 19. 4. 2022.

    Žalosno,deca su prioritet navodno a nista ne rade za njih.Sutra kad izadju na fizičko disace punim plućima zagadjen vazduh I ko zna sta ce sve biti.A roditelji nasmeju decu da vaspitava.Sramota za drzavu

  • merklija

    08:43 // 19. 11. 2021.

    E moji Nišlije, na tom mestu, pre balona i teniskih terena, bio je poligon za obuku dece u saobraćaju, Mogla su tamo deca bezbrižno da voze bicikle i da nešto usput nauče... Kome treba parking daleko od pijace BB, od Opštine?! Izbor lokacije katastrofalan

  • Nikola

    03:56 // 19. 11. 2021.

    Možda je rešenje negde između: https://maps.app.goo.gl/jcnasD5KNwnqGZGx8

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: