Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 13. 5. 2010.

| Društvo

Počela rekonstrukcija Bulevara Zorana Đinđića (video)

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti

Radovima na trouglu između Dušanove i Bulevara dr Zorana Đinđića počela rekonstrukcija najfrekventnijeg bulevara u Nišu.

Predviđeno je da u narednih nešto više od mesec dana budu završeni radovi na prvoj fazi, od raskrsnice kod Crvenog pevca do Simpa. Ipak, kako kažu nadležni u gradskoj Upravi za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, radiće se po fazama i to tako da uvek bar jedna saobraćajna traka bude slobodna za saobraćaj.

- Saobraćaj u prvoj fazi neće biti prekidan. Po projektu je predviđeno da se samo jedna traka prilazne saobraćajnice, Dušanove ulice, zatvara dok radovi ne budu gotovi i ponovo se otvara nakon završetka - kaže Dejan Jovanović, načelnik Uprave.

Rekonstrukcijom je predviđena kompletna zamena vodovodne, kanalizacione i toplovodne mreže i izmeštanje na trotoar, kako prilikom daljih intervencija ne bi bilo građevinskih radova na samom kolovozu.

U gradskoj upravi kažu da je predviđeno da svi radovi budu završeni u roku od 202 radna dana, ali će to u mnogome zavisiti i od vremenskih prilika.

Inače, uz izgradnju takozvanog Somborskog bulevara reč je o najvećoj investiciji u gradsku saobraćajnu infrastrukturu u 2010. godini.

- Reč je o nastavku projekta rekonstrukcije glavnih gradskih saobraćajnica, u okviru koga smo prošle godine već uredili Voždovu i Bulevar Milojka Lešjanina. Ideja je da do kraja 2012. godine sve najprometnije saobraćajnice budu rekonstruisane ili budu izgrađene one koje nedstaju da zatvorimo saobraćajni prsten oko Niša - kaže gradonačelnik Niša, Miloš Simonović.

Projektom je predviđeno da Bulevar dr Zorana Đinđića bude rekonstruisan od Crvenog pevca do arheološkog nalazišta Medijana. Planirano je da na nekoliko mesta bude proširen, što bi trebalo da omogući bolji protok vozila. Osim toga, biće rekonstruisani i trotoari a i broj parking mesta bi trebalo da bude povećan.

Grad Niš u ovaj projekat uložiće 200 miliona dinara, dok će jedan deo biti finansiran iz Nacionalnog investicionog plana. Nadzor nad izvođenjem radova vršiće Direkcija za izgradnju grada.

početak rekonstrukcije Bulevara dr Zorana Đinđića

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • srki

    09:46 // 5. 6. 2010.

    ja stanujem u blizini i moram da primetim da ne sklope celu smenu koliko dugo u toku dana rade na samoj lokaciji.
    mogli bi 3 puta brze da zavrse da radnici stalno rade i koriste ceo da, a ja mogu i da vidim sa prozora tako da mi je to dovoljno.
    lepo sto se slikaju, samo to i znaju , a mi sve to gledamo i slusamo!!!
    pozdravila vas gorica gajevic i dacic od ranije!!!
    sta je sledece sisanje trave u parku i intervju sa tatka na grad ?

  • djoka peric

    15:50 // 2. 6. 2010.

    vse niske bitange izasle da se slikaju!

  • boki

    21:44 // 23. 5. 2010.

    Voleli bismo da je ovo pocetak ODGOVORNOG rukovodjenja ovim velikim gradom.
    Bilo bi dobro kad vec busite beton da sve one odvratne crne strujne kablove stavite u zemlju kao i sav normalan svet a ne vise od bandere preko krova do zgrade pa okolo naokolo!
    Ruzno , skupo i glupo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: