Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 4. 8. 2022.

| Društvo

Počela rekonstrukcija Igmanske ulice u Nišu, rok za završetak 60 dana

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Igmanska ulica
Asfaltira se 700 metara; foto: J. M.

Igmanska ulica u Nišu od danas je zatvorena za saobraćaj jer je počela zamena kocke i oronulog asfalta novim asfaltom, kao i uređenje trotoara. Nadležni kažu da je rok za završetak radova 60 dana i da će ukupno biti obnovljeno 700 metara. Najavljuju rekonstrukciju i drugih niških ulica koje su još pod kockom jer im je, kako navode, ona potrebna za uređenje Tvrđave.

Igmanska ulica Građani se već dugo žale na stanje ulice; foto: J. M.Iako je od danas zvanično zatvorena za saobraćaj zbog radova, građani kažu da saobraćaja tu odavno nema jer je Igmanska skoro neprohodna za vozila.

Radove izvodi firma Trace, a do sada je tu podignuta kocka i završeni su radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. Predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković kaže da zbog tehničkih problema radovi ne mogu da idu brzinom kojom bi oni želeli i poručuje građanima da budu strpljivi.

40 godina se čekalo na ovaj trenutak. Građani Igmanske mogu biti zadovoljni. Mislim da za dva meseca treba da budu okončani radovi. Svaki radovi nose i određene probleme, verovatno će i ovde građani biti nestrpljivi, ali ako su čekali 30 i više godina, mislim da ovih nekoliko nedelja nije toliko veliki problem - navodi on.

Obnova obuhvata 500 metara koji su bili pod kaldrmom, kao i asfaltirani deo ulice od 200 metara, gde je, međutim, asfalt dotrajao i iskopan. V. d. direktor Direkcije za izgradnju Niša Zoran Prokić ističe da će urediti i trotoare i da će radovi trajati 60 dana. Ne navodi koliko će oni koštati.

Ako nam vreme bude išlo na ruku, može i ranije da se završi ulica s obzirom na operativu koju smo danas aktivirali ovde na gradilištu - poručuje on.

Igmanska ulica Sotirovski kaže da je to jedno od većih gradilišta u opštini; foto: J. M.Dok traju radovi ulica će biti zatvorena za saobraćaj, a Prokić moli građane za strpljenje i tvrdi da će radnici svakodnevno biti na gradilištu.

Dodaje da u gradu ima još nekoliko ulica pod kockom i da će one, takođe, biti rekonstruisane, a da će kocka da se iskoristi za parterno uređenje Tvrđave.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ističe da je Igmanska ove godine među prioritetnim ulicama za uređenje zato što su njeni žitelji ukazivali da je u lošem stanju na prijemima građana. Zaključuje i da je to sada jedno od većih gradilišta u Opštini Palilula, uz Ulicu Vojvode Putnika.

Podsetimo, građani se već dugo žale da je Igmanska ulica u jako lošem stanju, a novi asfalt tražili su nedavno i peticijom koju je potpisalo više od 500 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zemlja mira i blagostanja

    21:39 // 4. 8. 2022.

    Aj u 100 marke da neće bude gotovo za 60 dana !

    • Poštar

      22:16 // 4. 8. 2022.

      Kakve te marke spopale, sad nema ni pisma, a ti će se kladiš u marke.

  • OTC

    17:19 // 4. 8. 2022.

    Ko krpi rupe po gradu bolje da nista ne dira.Gde je nadzor

  • Toti

    17:16 // 4. 8. 2022.

    Popovačka ulica raskopana i tako ostavljena već dva meseca. Ne mogu auto i autobus da se mimoiđu. U kojoj normalnoj zemlji bi to moglo tako???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: