Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 6. 9. 2019.

| Društvo

Počela rekonstrukcija Kovanlučke ulice u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kovanlucka foto kabinet ni.rs
Novo ruho za 3 meseca; foto: Kabinet/ni.rs

Jedna od prometnijih niških ulica - Kovanlučka, koja vodi ka kućama brojnih NIšlija, ali i spaja grad sa pojedinim selima u okolini, trebalo bi, kako kažu iz Kabineta gradonačelnika, da bude obnovljena u naredna 3 meseca. Pored novog kolovoza, kako je rečeno, trebalo bi da budu izgrađeni i trotoari i postavljeni ležeći policajci.

Kovanlučka je duga 4 km i nalazi se u jednom od najstarijih delova grada, na Paliluli. Skoro je cela brdovita i prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića njena rekonstrukcija je jedan od najtežih i najkomplikovanijih građevinskih poduhvata u ovoj godini.

Sredićemo kolovoz u Kovanlučkoj i izgraditi trotoare, i konačno je učiniti bezbednom za kretanje pešaka. Uklonićemo rastinje i nanose sa obe strane puta i, gde god je to moguće, izgraditi stazu za pešake. Stavićemo i ležeće policajce, pa roditelji više neće morati da brinu za svoju decu kad krenu u školu - rekao je Bulatović.

Iz grada apeluju na vozače da ne prakiraju vozila na kolovozu, kako ne bi ometali i otežavali radove.

radovi na putu foto kabinet ni.rs foto: Kabinet/ni.rs

U Kabinetu gradonačelnika nisu rekli koliko koštaju radovi, ali su zato naglasili da radove izvodi PZP Trejs i da se delimično finansiraju iz budžeta Republike preko Puteva Srbije.

Dodatne poslove, poput proširenja trotoara, uklanjanja nanosa i rastinja, zamene ivičnjaka i izgradnju trotoara finansiraće Grad iz svog budžeta - kažu u Kabinetu.

Pored ove, preko Puteva Srbije, finansiraće se i rekonstruisati, kažu u Kabinetu, i pojedine ulice u Međurovu, Čokotu, Novom Selu i Lalincu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Starosed

    13:01 // 8. 9. 2019.

    Mislite Mokranjčeva???

  • Naissus

    14:30 // 7. 9. 2019.

    Stavite ležećeg na onoj najvećoj krivini, gore kod ogledala, tamo gde je uspon najveći pa će vozilo, kad izgubi svu potrebnu snagu za brdo, da izađe na sveti nikad! I gledajte da budu što više izdignuti (kao u Kosovke Devojke), da mora skroz da se ukoči ...

    Koji li teletabisi smišljaju ovakve idiotluke i kako li im više padaju ovakve ideje na pamet, stvarno mi nije jasno ...

  • bojanche

    21:53 // 6. 9. 2019.

    Veliki problem u Kovanluckoj prave i parkirani automobili posetilaca kafane Amerikanac, koji svakog cetvrtka, petka i subote naprave kolaps parkirajuci se po sred ulice. Treba zabraniti parkiranje u tom delu ulice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: