Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:57, 3. 3. 2020.

| Društvo

Počela rekonstrukcija Tvrđavskog mosta, rok za završetak 4 meseca

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
rekonstrukcija mosta
Rekonstrukcija konačno počela; foto: Vanja Keser

Deo mosta koji povezuje dve obale Nišave u centru grada nije prohodan, jer radnici procenjuju u kakvom je stanju čelična konstrukcija Tvrđavskog mosta, čija rekonstrukcija je počela pre nekoliko dana. U Direkciji za izgradnju kažu da će nakon toga biti ojačan i zaštićen, a potom i ulepšan - izgradiće pešačku stazu popločanu granitom, postaviće novu ogradu i rasvetu. Sve to koštaće 60 miliona dinara, a rok da most dobije novi izgled je 4 meseca.

Tvrđavski most je tri puta rušen, potom je sagrađen od čelika, više od tri godine je pešački i prošle godine je najavljeno da će biti obnovljen. Tvrdjavski most rekonstrukcija 8; foto: Vanja Keser Rok da se završi obnova mosta je 4 meseca; foto: Vanja Keser

Za to se čekala građevinska dozvola i konačno je pre nekoliko dana počela rekonstrukcija.

Trenutno se vrši procena trenutnog stanja postojeće čelične konstrukcije Tvrđavskog mosta. Takođe su u toku radovi na rušenju pešačke staze na levoj obali Nišave - u pitanju je armirano-betonska ploča debljine 8 cm - kažu u Direkciji za izgradnju.

Tvrdjavski most rekonstrukcija 3; foto: Vanja Keser Rok da se završi obnova mosta je 4 meseca; foto: Vanja Keser Nakon što procene u kakvom je stanju čelična konstrukcija mosta u planu je da on bude potpuno otvoren, kažu u Direkciji za izgradnju, a potom će biti ojačan i zaštićen. U planu je zatim izgradnja pešačke staze i osveženje mosta koji je spona između dve obale Nišave u centru grada.

Planirana je izgradnja nove (ravne) pešačke staze na mostu, koja će biti popločana granitnim pločama. Nakon završetka svih navedenih radova oko sanacije čelične konstrukcije mosta sa svim pratećim elementima biće urađena nova ograda na mostu kao i celokupna rasveta mosta - pojašnjavaju.

Tvrdjavski most rekonstrukcija 2; foto: Vanja Keser Rok da se završi obnova mosta je 4 meseca; foto: Vanja Keser Ugovorena vrednost svih radova na Tvrđavskom mostu je 60 miliona dinara sa PDV-om, a u Direkciji kažu da bi svi pomenuti radovi trebalo da budu gotovi u naredna tri do četiri meseca.

Podsetimo, osim radova na mostu rekonstruiše se i Trg kralja Milana koji će biti popločan bordo granitnim pločama do Gradske kuće i "bugarskog parkinga" koji je zatvoren, a ti radovi koštaju 2 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksic

    22:34 // 4. 3. 2020.

    A je l ce granit da bude crven? Da ne narusi sklad sa ogradom.

  • tole

    16:09 // 4. 3. 2020.

    pa da sam ga od cackalice i fosne pravio za 2/5 godina bi ga zavsio...vama 3 trebalo da se dog sta cete i kako i kada.jadno

  • ђура

    08:19 // 4. 3. 2020.

    Ништа без висећи мост .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: