Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:27, 27. 5. 2021.

| Društvo

Počela rekonstrukcija dela biciklističke staze na Bulevaru Nemanjića

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
staza
Rok za završetak rekonstrukcije je jedan mesec; foto: T. T.

Nakon skoro dva meseca od najave, počela je rekonstrukcija dela biciklističke staze na Bulevaru Nemanjića u Nišu, odmah preko puta parka Svetog Save. Obnavlja se, kako je naveo direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović, 230 metara staze, a za novi asfalt je izdvojeno 6 miliona dinara.

Staza koja se upravo rekonstruiše je i najviše brinula građane koji su raniije preko aplikacije "Prijavi problem" ukazivali na podignut i ispucao asfalt, a "novo ruho" bi, prema rečima Lovića, trebala da dobije krajem sledećeg meseca. staza 6 miliona za rekonstrukciju; foto: T. T.

Rok za biciklističku stazu je nekih mesec dana, 230 metara je, 6 miliona - kratko je naveo Lović.

Radovi su tek počeli, ali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavljuje da će početkom sledeće godine grad imati kompletan jedan biciklistički prsten.

S obzirom na to da smo iz budžeta predvideli i određena sredstva za subvencionisanje kupovine bicikala, tako da bi trebalo da se vratimo tim nekim vrednostima da uživamo u prirodi i lepoti našeg grada sa tm novim dvotočkašima, ali da bismo ih naravno imali i mogli da kupimo i mogli da vozimo, neophodne su dobre biciklističke staze - istakla je ona.

Bicikle će zameniti nabavku auto-sedišta, što je odlučeno na sednici Gradskog veća početkom marta, ali i dalje nije poznato kada će za njih biti raspisan konkurs.

Podsetimo, kako je ranije istakla Sotirovski, nabavka bicikala je i pokrenula akciju rekonstrukcije biciklističkih staza.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miša iz Niša

    07:54 // 28. 5. 2021.

    200m 50k €...
    Sa zlato li će gu popločavate...?

    • Torpedo

      21:22 // 28. 5. 2021.

      Mora nesto i za narukvicu da bude .

  • Nišlija

    02:38 // 28. 5. 2021.

    svidja mi se brzina kojom su novinari preneli vest:) 24h posle... staza je bila uzasa ali tu nema dovoljno prostora za bic.stazu. koristice se kao peš

  • Mordor

    21:37 // 27. 5. 2021.

    A da li ovi nasi gradski oci planiraju u ovoj godini da zakrpe bar neku rupu il ćemo i dalje da razvaljujemo točkove!?Ulice nam lice na krtičnjake

    • Ivan

      22:57 // 27. 5. 2021.

      Zabole ih za naša kola,i trapove koje dvaput godišnje popravljamo!
      Bitno da mora katalizator da imamo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: