Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:32, 12. 11. 2023.

| Društvo

Počela rekonstrukcija pruge od Niša do Dimitrovgrada

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
pruga
Radovi počeli kod Staničenja; foto: FB Infrastruktura železnice Srbije

Nakon 5 godina čekanja i najave u julu da će radovi početi u avgustu, a potom pre 11 dana i najave predsednika Aleksandra Vučića da kreću za nedelju dana, radovi na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Niš – Dimitrovgrad počeli su konačno juče i to na deonici između Staničenja i Pirota.

Iz Infrastruktura železnice saopštavaju da je rekonstrukcija pruge počela podizanjem postojećih, starih koloseka blizu mesta Staničenje.

Za svega nešto više od sat vremena uklonjeno je prvih sedam polja postojećeg, starog koloseka, ukupne dužine 175 metara - kažu u Infrastrukturama.

Kako je napisao ministar saobraćaja Goran Vesić na svom Instagram profilu, deonica Staničenje – Pirot je prva faza radova u okviru rekonstrukcije i modernizacije pruge Sićevo – Dimitrovgrad, dužine 86 kilometara.

Rekonstrukcija i modernizacija pruge Sićevo – Dimitrovgrad obuhvata građevinske i pripremne radove za elektrifikaciju i signalizaciju, kao i elektrifikaciju ove deonice, a rok za završetak radova je 1.276 dana - napisao je Vesić.

Objašnjava da neće biti putničkog saobraćaja na ovoj pruzi, a da će teretni funkcionisati u terminima kada ova deonica bude otvorena.

Radovi između Staničenja i Pirota odvijaće se u vremenskim intervalima od 36-očasovnih "zatvora" koloseka na ovoj pruzi, na osnovu dogovora srpske i bugarske železnice - napisao je Vesić.

Podsetimo, bugarska građevinska kompanija Trejs grup predvodi konzorcijum tri firme koje su dobile posao rekonstrukcije i modernizacije pruge od Sićeva do Dimitrovgrada, a kako je ta firma objavila, posao je vredan skoro 170 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    18:30 // 12. 11. 2023.

    Ma džabe su počeli.
    Mogu ja za jedan dan da započnem sto poslova.
    Zabodeš kolac na sto mesta i kažeš da si započeo sto puteva, mostova fabrika, škola itd.
    Nego hajde neka on nešto završi pa onda neka priča

    • bojan antanskovic

      06:49 // 13. 11. 2023.

      Pa prugu nis bestovac ,oko 23 km rade vise od 2 i sest meseci ijis nije zavrseno i jis nisu vracena elektrifikacija na toj pruzi ,sve sporo rade a rok je bio jun 2023.nazalost ne verujem da ce tako brzo se obnoviti tu ptugu ka Pirotu.

  • BPetrović, dipl.zapl.ing

    16:10 // 12. 11. 2023.

    Radovi pocinju na mesec dana pre izbora.
    Bice nastavljeni mesec dana pre sledećih izbora.
    O mores, o tempora!

  • Марко

    15:59 // 12. 11. 2023.

    Наша мегаломанија од Зеленовића и брзих пруга 1991. па до данас. За оволико времена да су реконструисали накритичније деонице стигли би и да је изместе из центра и да се на њој одвија теретни и путнички саобраћај. Али код нас се то ради само пред изборе.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: