Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:41, 23. 7. 2021.

| Društvo

Počela rekonstrukcija puta između Donje Vrežine i Malčanske petlje

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Rekonstrukcija Malčanske petlje
Deonica duga 5,2 kilometra, vrednost radova 121 milion dinara; foto: T. R.

Radovi na deonici koja spaja Malčansku petlju i Donju Vrežinu, a koje finansira JP Putevi Srbije, počeli su danas i iz Direkcije za izgradnju grada Niša kažu da će biti završeni za oko dva meseca, a za to vreme režim saobraćaja biće izmenjen. Kako navode, vrednost radova na ovoj deonici, dugoj 5,2 kilometra, iznosi 121 milion dinara.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je prilikom obilaska radova da je ovo put za koji su građani najčešće govorili da treba da se uradi. Kaže da će grebani aslfalt koji se ovde dobije biti iskorišćen za posipanje nekih ulica manjeg prioriteta u kojima građani gaze blato.

Grebani asfalt koji se dobije sa ovog puta iskoristićemo za posipanje nekih ulica manjeg prioriteta, koje su jako važne i u kojima građani godinama gaze blato, dok ne budemo imali mogućnost i građevinske dozvole za izgradnju pravih ulica i trotoara - rekla je Sotirovski.

Sotirovski Malčanska petlja Sotirovski obišla radove; foto: T. R.Novac koji je Grad planirao da uloži u rekonstrukciju ove deonice, ističe Sotirovski, biće preusmeren za vodovod i kanalizaciju.

To što nam država pomaže je više nego važno, jer bismo sve to morali da uradimo iz našeg skromnog budžeta. Kad imamo ovako pomoć države, mi taj novac koji smo planirali za rekonstrukciju ovog puta možemo preusmeriti za vodovod i kanalizaciju - objašnjava Sotirovski.

Izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Zoran Prokić najavio je završetak radova za oko 60 dana.

Direkcija za izgradnju grada je u ovom projektu učestvovala oko pripremanja dokumentacije. Kolege iz Direkcije su to dobro odradile, svi projekti su prošli u državnim institucijama. Danas smo svedoci početka radova deonice koja je vrlo važna, kako sa bezbedne i saobraćajne, tako i sa strane dalje realizacije svih ovih projekata. Vrednost radova je oko 121 milion. Radovi će biti završeni za oko 60 kalendarskih dana - navodi Prokić.

Ovih dana će, prema rečima gradonačelnice Sotirovski, početi i izgradnja potpornog zida i saniranje klizišta u Niškoj Banji, što će takođe finansirati Putevi Srbije. Najavila je i radove na Bulevaru cara Konstantina i u Kovanlučkoj ulici, dok će Putevi Srbije, kako tvrdi, izabrati da li će raditi deonicu Miljkovac - Cerje ili Velepolje - Kravlje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Istina

    22:08 // 2. 8. 2021.

    Nadamo se samo da je čovek zadužen za nadzor od struke i da nije neki frizer,kuvar i slično i da će kontrolisati radove tako,da se isti odrade po projektu.Na deonici Malča Donja vrežina ima dosta dorada koje se odnose na ispravke predhodnog projekta a odnosi se na odvod atmosferske vode sa kolovoza na određenim deonicama kao i uklanjanje celokupnog rastinja pored puta.

  • Malcanac

    08:16 // 26. 7. 2021.

    Da li je neko pomenuo kako ce funkcionisati saobracaj za vreme radova? Ovo je jako bitan put za celu istocnu Srbiju i jako frekventan po broju vozila. Postoji i veliki broj autobusa koji su od vitalnog znacaja za ljude iz G.Vrezine, Malce, Oreovca, Jasenovika, Svrljiga, Knjazevca... Hoce li biti promene u autobuskim linijama?

  • Dragan

    11:53 // 25. 7. 2021.

    Pokupili masine i otisli. Bilo samo za slikanje. Mozete da odete na licu mesta i da se uverite. Jos jedno zamazivanje oci narodu. Pa glasajte ponovo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: