Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 23. 11. 2017.

| Društvo

Počela rekonstrukcija zgrade Narodnog muzeja u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
muzej radovi prokuplje foto lj.m.
Radovi će trajati mesec dana; foto: Lj.M.

U narednih mesec izvodiće se radovi na obnovi fasade na starom delu zgrade, zameni stolarije i rekonstrukciji krova Narodnog muzeja Toplice, a rekonstrukciju finansiraju Ministarstvo kulture i informisanja sa 4,4 miliona i Opština Prokuplje sa 1,1 milion dinara.

Direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić je naglasio da su ovo vrlo značajni radovi jer se radi o zgradi koja važi za spomenik kulture i ustanova je od nacionalnog značaja.

Poslednji veliki radovi na zgradi Muzeja rađeni su u periodu od 1976. do 1978. godine, kada je dograđen galerijski prostor i kancelarije, a posle toga su realizovani samo sitni radovi, sve do 2013. kada je zamenjen krov na starom delu zgrade - rekao je Žarić.

Projekat rekonstrukcije zgrade muzeja je uradio Zavod za zaštitu spomenika kulture u Nišu, a izvođač radova je preduzeće "Balkan“ iz Crne Trave.

Zgrada Muzeja sagrađena daleke 1912. godine i punih 50 godina je bila zgrada Pošte, da bi 1962. postala Narodni muzej Toplice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LUVR

    15:43 // 28. 11. 2017.

    Po koji put Mislim da koliko je puta radjena rekonstrukcija U nekim zemljama gde se ovoliko ne krasde Nikao bi NOV MUZEJ Ma da smo zivi i zdravi Dokle god ima ovaca bice i vune ;-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: