Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 20. 9. 2022.

Počela sanacija šuma koje su prošle godine oštećene od snega i leda na Suvoj planini

stablvv Iz "Srbijašume" navode da nije reč o nelegalnoj seči; foto: N. L.

Na potezu od Bojaninih voda do vidikovca Mosor na Suvoj planini preduzeće "Srbijašume" je počelo sanaciju šuma koje su 2021. godine pretrpele velike štete od elementarnih nepogoda. Sanacioni plan je, kako navode, izrađen i za privatne i državne šume.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • miki

    12:06 // 20. 9. 2022.

    Sanacija? Nema sta da se sanira, suma se sama oporavi od vremenskih nepogoda i to mnogo brze nego od ljudi sa testerama. Ako seku, to je za pelete. Posto je nestasica peleta, najglupljeg i najprljavijeg nacina grejanja, malo je jasniji taj eufemizam ‘sanacija’.

  • Pera

    13:31 // 20. 9. 2022.

    Pa šta su radili celo leto kada je bilo suvo vreme i moglo je da se uđe u šumu? Pravili sanacioni plan celo leto? Kao da su sanacioni plan klesali u kamen pa im trebalo 8 meseci! Sramota bre sa čime se ovi hvale! Nesposobnjakovići!

  • MilosNis

    15:08 // 20. 9. 2022.

    Demantujte me ako gresim. Ko bese direktor tmo jer onaj Bratislav Dikic ex komandant zandarmerije i ex urotnik za izazivanje drzavnog udara u Crnoj Gori? Ako je to tako proci se i Srbija sume isto kao i EPS sa Grcicem.

  • Dragan

    17:19 // 24. 9. 2022.

    Stabla su pala januara 2021. zbog težine leda koji je bio i do nekoliko centimatara na stablima i snega nije bilo druge nego da se poseku i odvezu iz šume. Nije nikakva ilegalna seča u pitanju jer je nemoguće da sa toliko stabala poseče a da šumarsdka služba ne primeti. Prošle godine tokom jula i avgusta je završen veći deo posla, ovo sad je samo mali deo koji je ostao. Idem često tamo i znam.

  • Aleksandar Nocić

    20:29 // 28. 10. 2022.

    A šta će se dalje raditi kada se uklone oborena stabla ? Ostaće će golet sa koje će kiše sprati i ono malo zemlje...!!! Ja mislim da taj deo treba podhitno pošumiti četinarima.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: