Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 20. 4. 2017.

| Društvo

Počela sanacija udarnih rupa u Nišu, pauza zbog kiše

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Iskopali rupe, pa stali
Iskopali rupe, pa stali "zbog kiše"; foto: J. M.

Krpljenje udarnih rupa na niškim ulicama počelo je pre nekoliko dana, kaže gradski većnik Miloš Milošević, ali je zbog kiše posao na kratko zaustavljen. Radove izvodi firma “MD univerzal turs doo” koja je dobila na tenderu, dodaje, zasad su sanirane rupe oko Starog groblja i Zetska ulica, a dalje će se raditi “po prioritetu”.

Gradska vlast je procenila da će ovaj posao koštati oko 170 miliona dinara, kaže Milošević, ali je nakon javne nabavke ostvarena manja cena, pa će saniranje rupa na gradskim ulicama koštati oko 99 miliona, a seoskih oko 35 miliona dinara. Rupa3-NM Foto: N. M.

Firma “MD univerzal turs doo” je pobedila na tenderu, dodaje većnik, a iako je bilo prigovora u međuvremenu, oni nisu usvojeni.

Tender je završen i već se krenulo u sanaciju. Negde su otvorene rupe i čekamo da se popravi vreme, kako bi krenuli da zatvaramo i da radimo dalje. Narednih dana zbog vremenskih uslova nećemo ništa da radimo - kaže Milošević.

Koje će ulice sledeće biti zakrpljene zavisi od toga koje su “najkritičnije”, pojašnjava, a plan je da se u narednih petnaestak dana “srede” gradske ulice sa najviše rupa. Rupa1-NM Foto: N. M.

Pravi se plan i za saniranje seoskih ulica. Moramo da vidimo koje su prioritetne i koji putevi su najlošiji, jer ne može odjednom da se radi čitav grad. Cele godine će se raditi - dodaje većnik.

Koliko para Grad izdvaja za odštetu za one Nišlije koje su oštetile auto zbog rupa zasad nije poznato, kaže Milošević, jer to obično budu "sporovi koji se ne završavaju odjednom". Problem je, dodaje, što ima mnogo lažnih prijava i zloupotreba koje moraju da se dokazuju na sudu.


Nišlije se žale na "otvorene rupe"

Vožnja kroz neke ulice, kao što su Ljubomira Nikolića i Marina Držića, ali i Ljube Didića, Branka Krsmanovića, Pariske komune, Romanijska i Krivi vir, je za Nišlije prava avantura. Rupa4-NM Foto: N. M.

Kako kažu, udarne rupe su dodatno iskopane još pre desetak dana, pa još više otežavaju vozačima prolazak. Još veći problem je, kažu, napravila i kiša koja je padala ovih dana i zamaskirala ih. Rupe pokušavaju da izbegnu da ne bi oštetili automobile, ali onda moraju da pređu na drugu stranu ulice i time ugrožavaju svoju ali i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Prethodnih 7-10 dana, u ovim ulicama skinut je gornji sloj asfalta sa oštećenih delova kolovoza, kako bi u sledećem koraku ova oštećenja bila sanirana nanošenjem novog asfalta. Verujem da se svakodnevno dešava niz opasnih situacija usled prelaska vozila na drugu polovinu kolovoza u nameri da se izbegnu rupe, odnosno oštećenje vozila - kazao je jedan Nišlija.

Redakciji Južnih vesti se gotovo svakodnevno javljaju Nišlije koje su nezadovoljne što su nadležni počeli da krpe rupe na putu i stali pre završenog posla. Iako nadležni tvrde da je za to "kriva" kiša, građani kažu da su rupe bile otvorene i pre nego što je počelo loše vreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan Stanimirovic

    12:35 // 21. 4. 2017.

    A i ono sto su sanirali nista bolje nego pre sanacije,ranije smo cupali tockove a sad odskacemo po isto toliko u visinu tako da steta na kolima zagarantovana i ako redovno na registraciji to odrzavanje muski platimo...mislim na matevacki put od pumpe do nadvoznjaka,ne kapiram dali je tih 50 m toliko skupo presvu....nego godinama seku i krpe a posle navoznjak put nov kao i pre....ali to se glasalo

  • milijana

    23:40 // 20. 4. 2017.

    Ovo je strasno po ko zna koji put se desava da se raskopaju ulice a onda danima stoje rupe ne asvaltirane pa valjda neko znao da je vaskrs i da ne moze da se zavrsi a ne da stoji raskopano preko praznika ovo je nevidjeni javasluk a ovi koji su dali tender toj firmi neka je za iduci put eliminisu.

  • Dokle ovako?

    23:12 // 20. 4. 2017.

    Шумадијска улица је права катастрофа у НИшу. Такође и улица Војводе Гојка, нарочито око сливника и поклопаца шахатова. Знају ли ти грађевинци да асфалтирају рупе око сливника и шахтова? Ту је највећи проблем,а изгледа и мајсторија! И када скину стари слој, одмах треба да га утоваре у камион, а не данима да стоје гомиле старог асфалта и камена.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: