Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 5. 9. 2022.

| Društvo

Počela školska godina, ulica još nezavršena - đaci u Vojvode Putnika nebezbedni i udišu prašinu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
prašina vojvode putnika
Đaci se u nekim delovima ulice "mimoilaze" s vozilima; foto: čitateljka

Pre nešto više od mesec dana nadležni su konačno dali rok za završetak rekonstrukcije Ulice Vojvode Putnika u Nišu. To znači da će đaci Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” bar još mesec i po dana gaziti i udisati prašinu, ali i biti nebezbedni jer ulica još nema trotoare i osvetljenje. Stanari kažu da poslednjih dana ponovo ne viđaju radnike.

Sastanak sa građanima, koji su više puta protestovali jer su radovi u Vojvode Putnika stali, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski održala je 1. avgusta.

vojvode putnika protest 4 Stanari više puta protestovali; foto: T. R.Tada je rekla da će biti potrebno 45-50 dana da se izmeste kablovi i trafo-stanica, a da će nakon toga Direkciji za izgradnju trebati još 30 dana da završi sve radove.

S obzirom na to da se u ulici nalazi osnovna škola, početak školske godine doneo je nove probleme. Učenici na Bubnju sada gaze blato, udišu prašinu i prolaze istom “trakom” kojom prolaze vozila, jer ulica nije zatvorena za saobraćaj, a nema trotoare.

Uveče nema uličnog osvetljenja, nema autobusa. Zar je moguće da su bubanjska deca toliko razmažena da ih treba vratiti u srednji vek? Hvala gradskim ocima, da ne kažem majkama - žali se Nišlijka.

Žitelji tvrde i da radnike ponovo skoro uopšte ne viđaju, pa se plaše da ni rok koji je navela Sotirovski neće biti ispoštovan.

U međuvremenu, Direkcija za izgradnju je raspisala tender za izgradnju i rekonstrukciju elektroenergetske mreže, odnosno izgradnju osvetljenja u toj ulici, tek 1. septembra, dok je rok koji firme imaju da se prijave 16. septembar.

Rok za završetak tog dela posla nije naveden.

Izvođač radova se obavezuje da radove iz čl. 1. ovog Ugovora, u skladu sa Predmerom i predračunom radova, izvede u potpunosti i preda Naručiocu na upotrebu u roku od * od dana uvođenja u posao, odnosno do utroška ugovorenih finansijskih sredstava, u zavisnosti od okolnosti koja prva nastupi - piše u konkursnoj dokumentaciji.

Podsetimo, zastoj radova u jednoj od najprometnijih ulica u Nišu trajao je nedeljama, a stanovnici su se na protestima, između ostalog, žalili na prašinu, nebezbedne trotoare, probleme sa vodom i strujom, kao i na to da ljudima koji tu drže radnje posao stoji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • đura

    14:22 // 6. 9. 2022.

    Pa što ako udiše prašinu...
    ti traje 2-3 minuta dok uđu ili izadju iz škole....
    A kako je onim đacima pešacima..
    Zato će dobiti lepu ulicu I trotoar

  • Alo

    16:17 // 5. 9. 2022.

    Pišite Vučiću da smeni Voditeljku.

  • Petar M.

    15:05 // 5. 9. 2022.

    Sta je sa "biciklistickom stazom" do Niske banje?
    Pitam za drugara

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: