Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 16. 12. 2020.

| Društvo

Počele probe nove fontane u centru Niša, najavljena i muzika sa završetkom rekonstrukcije trga

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
IMG_20201216_164511
Zasvetlela fontana; foto: J. A.

Testiranje nove fontane na Trgu kralja Milana u Nišu počelo je, a ona se nalazi tik uz Tvrđavski most, čija rekonstrukcija još nije završena. Kao spektakl - tako novu fontanu najavljuje član Veća Nenad Stanković, jer kaže da će imati i osvetljenje i muziku.

Još dve nedelje je ostalo radnicima da završe rekonstrukciju centralnog niškog Trga, a gradski većnik zadužen za izgradnju kaže da su dobili obećanja da će sve biti završeno u zadatom roku.

Fontana je završena i pre roka, kaže, pa su danas iskoristili sunce u decembru za tehničke probe. fontana trg Kaže da je fontana izgrađena pre roka; foto: JV

U toku su tehničke probe vezano za štelovanje rada fontana, brizgaljki, svetla, komandna soba je instalirana, ona je dole pored javnog toaleta, ali moći će da se upravlja i daljinski, čak i telefonom. Postoji nekoliko programa i svetla i vode, a na stubovima oko trga treba da se postave zvučnici, tako da to bude i fontana i muzika i da to bude jedan spektakl na ovom Trgu, nadam se već sa prvim lepim danima - navodi Stanković.

IMG_20201216_165048_1 foto: J. A.

Iako je decembar, iz fontane je sada potekla voda zbog probe, jer je dan sunčan, pojašnjava Stanković, a najavljuje da će isprobati i svetlosne efekte.

Podsetimo, uređenje Trga kralja Milana počelo je sredinom prošle godine, a do sada je uređen park kod Nišavskog keja, deo ispred Gradske kuće i ceo Trg je popločan. Drvored kod parkinga hotela još je tu, ali građani strahuju da će deo poseći zbog ulaza u garažu, a planirano je i da tri jelke u samom centru takođe nestanu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    10:32 // 24. 12. 2020.

    Neka prvo uklone ono ruglonod pijace pored autobiske i srede one rupe i smece...ljudi koji prvi put dodjunu Nis imaju sta da vide cim izadju sa peron, pravo u blato,rupe i smece...

  • Miša

    17:38 // 21. 12. 2020.

    Fontana sa osvetljenjem i muzikom !??
    Vrhunac bezukusa i gluposti !!!

  • M

    10:16 // 20. 12. 2020.

    Bolje da obnovite ulice a ne da fusarite i krpite rupe po gradu pa kad padne kise zjape da ceo covek upadne, ali da fontana sa svetlima i muzikom je bitnija stavite i nekog lava ili labuda ovako nije dovoljno bez ukusa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: