Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 25. 12. 2020.

| Društvo

Počele smene direktora klinika u KC Niš, Perišić kaže zbog boljeg funkcionisanja

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
ginekologija
Bilo je primedbi na rad GAK, od novog direktora očekuje da reši probleme; foto: Vanja Keser

Dugogodišnjeg direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo Bojana Lukića novi direktor Kliničkog centra Zoran Perišić je smenio i na njegovo mesto postavio doktora Dejana Mitića. Kao razloge navodi to što je bilo dosta pritužbi na rad GAK u Nišu,a najavljuje da to možda nije jedina smena u KC Niš i da će direktore menjati tamo gde funkcionisanje može biti bolje.

U timu Perišića za sada je jedan član promenjen. Kao razloge za smenu navodi pritužbe na rad GAK-a i kaže da očekuje od novog direktora da te probleme reši.

Smatram Ginekologiju i dečije klinike najbitnijim delovima u funkcionisanju tog zdravstvenog dela sistema. Ima dosta pritužbi na rad Ginekologije, ne toliko stručnih, koliko na organizaciona dešavanja, na neljubaznost osoblja i smatrao sam da je Bojan ipak tu dosta dugo, da se možda malo i umorio, došlo je do zamora materijala i vreme je da osvežimo krv i da stavim čoveka koji će imati više energije da se uhvati u koštac sa svim tim problemima - navodi Perišić.

Za Lukićevog zamenika izabrao je doktora Dejana Mitića, koji od 1994. radi na Klinici, kako piše u njegovoj biografiji, a bio je načelnik Odeljenja za sterilitet i vantelesnu oplodnju od 2007. do 2013. godine i potom šef Odseka za vantelesno oplođenje.

Perišić kaže da ne namerava da promeni rukovodioce svih klinika u KC Niš, ali najavljuje da će smena biti tamo gde proceni da mogu bolje da funkcionišu.

Nisam dao nikakve rokove, ali sam održao prvi kolegijum pre nekoliko dana, sutra držim ponovo kolegijum sa direktorima klinikama. Hoću da vidim vizije njihovog razvoja, realne, ne spisak koji bi dali zlatnoj ribici. Treba obnoviti kadrove, opremu, ja stojim na raspolaganju za konstruktivne predloge i za ono što je izvodljivo - kaže Perišić.

Jedan od ciljeva je podmlađivanje klinika, kako kaže, jer ima više lekara koji su primljeni u KC Niš i koji tek treba da dobiju specijalizaciju, pa mu je cilj da napravi plan petogodišnjeg obnavljanja kadrova na svim klinikama za početak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dušanka Lukić

    16:02 // 28. 1. 2021.

    Možda budem jedina,ali doktor Lukić je odličan i kao čovek i kao lekar.Da nije bilo njega i dr Dragane Radović,ne znam šta bi sa mnom i mojim detetom bilo!!

  • Jelena Erac Dencic

    00:02 // 28. 12. 2020.

    Bravo za mog doktora!

  • Vekoslav Dinic

    20:58 // 27. 12. 2020.

    Doktora sam upoznao porodio je moju suprugu,mogu samo da kažem da je kao doktor odličan a još bolji čovek,dugo čovek radi na ginekologiji i svakako zaslužuje mesto direktora ,ovo nema veze sa politikom već sa doktorom ,čovekom koji je uvek izašo u susret mojoj supruzi a tako i mnogim drugima,malo je takvih ljudi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: