Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 10. 4. 2017.

| Društvo

Počele smene u niškom Kliničkom centru, postavljeni novi direktori 4 klinike

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Najavljuje nove smene do kraja nedelje; foto: JV
Najavljuje nove smene do kraja nedelje; foto: JV

Klinike za plastičnu hirurgiju, nefrologiju, neurohirurgiju i neurologiju ubuduće će voditi novi ljudi. Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, kaže da je, iako nije imao konkretne zamerke na rad dosadašnjih, postavio nove direktore kako bi "podigao kvalitet rada”. Do kraja nedelje najavljuje nove smene.

Radovanović dodaje da ove smene ne znače da prethodni direktori nisu dobro radili ili da su "mnogo grešili". Promene u Kliničkom centru, kaže, "nisu uzrokovane povredama radne discipline, nesavesnim radom ili kršenjem etičkog kodeksa" prethodnih direktora koji su i po deceniju bili na tim funkcijama.

Dosta direktora organizacionih jedinica KC Niš su po desetak i više godina direktori i mislim da je dobro da se svim direktorima ograniči mandat tj. veže za mandant Generalnog direktora zato što je normalno da svaki Generalni pravi svoj tim i u mandatu postigne što bolje retultate - objašnjava Radovanović.

Novi direktor Klinike za plastičnu hirurgiju biće Predrag Kovačević, a zameniće Jadranku Paravinu. Kliniku za nefrologiju ubuduće će voditi Branka Mitić, a smenjena je Radmila Veličković-Radovanović.

Na čelu Klinike za neurohirurgiju biće Vesna Nikolov, a na tom mestu je donedavno bio Nebojša Stojanović. U direktorskoj fotelji Klinike za neurologiju će biti Miroslava Živković, a zameniće Mirjanu Spasić.

Ja sam to svima njima najavio. Januara sam održao veliki kolegijum i rekao sam da ću u narednih mesec, dva da promenim 10 direktora i promeniću još. Sad imamo i novi Klinički centar, totalno novi koncept zdravstvene usluge i to moram da prilagodim tim uslovima. Oni nisu izgubili posao, svi su oni radnici Kliničkog centra, sad smo ih stavili na funkcije savetnika dok se sa novim direktorima ne dogovore na kojoj funckiji će ubuduće biti - dodaje Radovanović

Smenio je i Nevenku Milić sa mesta direktora Tehničke službe i na njeno mesto postavio Suzanu Đorđević, a najavio je promene i u tom sektoru. Ubuduće će, kaže Radovanović, Klinički centar imati i novog šefa transplantacionog tima, a to će biti Dragiša Ljubenović.

Do kraja nedelje najavljuje i promene nakon dopunske analize rada Informacionog zdravstvenog sistema (IZIS) na svakoj klinici, a sve, kako kaže, da bi se poboljšao donorski program, nega pacijenata, higijena i priprema za preseljenje u novi Klinički centar.

Podsetimo da je početkom novembra prošle godine, po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, smenjena direktorka Očne klinike niškog Kliničkog centra, a Radovanović je na njeno mesto postavio Katarinu Smiljković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr.Radovanoviću

    20:18 // 11. 4. 2017.

    Sledeći problem za pacijente je nerešiv - Ko daje upute za preglede / kontrolu /u specijalističkim ambulantama? Ko daje uput za skener ili magnetnu? Dom zdravlja ili lekar specijalista? Primer - sa dijagnozom od lekara urologa i potrebom za skenerom izgubio sam dva meseca tražeći /lutajući/ uput od Doma zdravlja i specijalističke ambulante, tražeći osnovno pravo da budem lečen. Nisam jedini !?

  • Меда

    11:55 // 11. 4. 2017.

    "Sad imamo i novi Klinički centar, totalno novi koncept zdravstvene usluge i to moram da prilagodim tim uslovima. "

    Ovo je vrlo interesantan koncept za

  • Zebra

    08:52 // 11. 4. 2017.

    A sto se ne bi smenio Radovanovic? I on je direktor vise od 8 godina! KC se raspada trebalo bi da dodje neko sveziji, sposobniji.... obecao je otvaranje novog KC Nis 31-og marta... pacijenti cekaju.... hoce li to skoro Radovanovicu? Bolje druge teme, smenjivanje direktora klinika i zamajavanje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: